Tragédia

Hatalmas hibát követett el a háziorvos: a túl sok gyógyszerbe halt bele a tinilány

L.A.

Létrehozva: 2024.10.11.

A lány családja az orvost hibáztatja, ő azonban azt állítja: mindent a család tudtával és beleegyezésével tett.

Belehalt egy brit tinilány a fájdalomcsillapítókba, amiket az orvosától kapott. A 19 éves Ellie Knightnak egy havi gyulladáscsökkentő gyógyszert írt fel hátfájása kezelésére egy háziorvos, aki később bevallotta: kevesebb gyógyszert kellett volna adnia a lánynak.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Két héttel a gyógyszer átvétele után Ellie túladagolta a tablettákat, és leállt a szíve, súlyos agykárosodást szenvedett. Kórházba szállították, de három héttel később elhunyt. A családja most azt szeretné megtudni, hogy kaphatott ekkora mennyiségű tablettát két hónapon belül a lány a három korábbi túladagolása után – írja a The Sun.

A halálával kapcsolatos vizsgálat során elmondták, hogy Ellie hátfájásra panaszkodott. A gyógyszertúladagolása először rohamokhoz és gyulladáshoz vezetett. Sarah, a lány anyja mérges volt az orvosra, mivel azt akarta, hogy a lányának ne adjanak többet ilyen gyógyszert. A háziorvos azzal védekezik, hogy nem emlékszik semmilyen ellenkezésre, és hozzátette, hogy még abban is megállapodott Ellie-vel és a nővel, hogy a tinédzser gyógyszereit az anyja adja be.

– Úgy gondoltam, hogy ez a gyógyszer a legjobb megoldás gyulladáskezelésre. Könnyű azt mondani, hogy kevesebb gyógyszerre volt szüksége, de nem akartam akadályozni a gyógyulását. Bíztam a családban; utólag visszagondolva kevesebbet kellett volna adnom neki – fogalmazott az orvos.

Ellie 11 éves kora óta öngyilkos gondolatokkal küzdött, de nincs rá bizonyíték, hogy szándékosan vetett volna véget életének.

Szerintünk nem azért tette, hogy véget vessen az életének. Olyan nagy szíve volt, és nagyon sokan szerették – jobban, mint amit el tudott képzelni. Sokat mondtunk neki, de ő egyszerűen nem fogta fel 

– jelentette ki gyászoló édesanyja.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek