Palacsinta világnapja

Itt a palacsinta világnapja: most elhoztunk egy trükköt, amivel nem fog letapadni a serpenyőben

Létrehozva: 2025.03.04. 11:00

A húsvét előtti 47. nap mindenhol különleges, ugyanis ilyenkor van a palacsinta világnapja, más néven Pancake Day. Egy Michelin-csillagos séf most megosztotta legjobb tippjeit a palacsinta sütéséhez, és, hogy hogyan kerülhetjük el, hogy hozzátapadjanak a serpenyőhöz.

A palacsinta világnapja tökéletes alkalom arra, hogy élvezzük ezt az egyszerű finomságot, és idén március 4-én van. Ez a nap, más néven Húshagyó Kedd, a húshagyó időszak végét és a nagyböjt előtti ünneplést jelzi, amelyhez milliók csatlakoznak. Azonban a tökéletes palacsinta elkészítése nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, mivel a tökéletes tészta elérése kihívást jelenthet, nem is beszélve az ambiciózus palacsinta pörgetésekről, amelyek gyakran konyhai katasztrófákhoz vezetnek.

Gyakori bűnös lehet a palacsinta sütésnél, a serpenyőbe ragadó tészta, de ezzel a trükkel elfelejthetjük ezt a problémát.
Gyakori bűnös lehet a palacsinta sütésnél, a serpenyőbe ragadó tészta, de ezzel a trükkel elfelejthetjük ezt a problémát. (Képünk illusztráció) Fotó: UNSPLASH

Több mint 40 000 Instagram követővel, úgyhogy még Vilmos hercegnek is főzött, Tom Shepherd tanácsai valóban hasznosak amikor a tökéletes palacsinta napjáról van szó. A séf megosztotta saját preferenciáit és szakértői tippjeit.

Személy szerint az amerikai típusú palacsintákat preferálom, mert szeretem a levegős és puha textúrájukat. A kulcs, hogy a tésztát körülbelül két órán át pihentessük, hogy a lisztben lévő glutén ellazuljon. Az is fontos, hogy ne keverd túl a tésztát, néhány csomó teljesen rendben van. Mindig olvasztott vajat használj a receptben.

Amíg van egy tapadásmentes serpenyőd, a palacsinták nem fognak odaragadni. Az olvasztott vaj, amely a tésztába van keverve, segít, hogy könnyen kijöjjenek a serpenyőből. A palacsintákat közepes hőmérsékleten süsd, hogy szép aranybarna színt érj el anélkül, hogy megégnének.

Várj, amíg buborékok jelennek meg a tészta felszínén, mielőtt megfordítanád őket. Ha követed ezeket a tippeket, gyönyörű, puha amerikai palacsintákat fogsz kapni - írta a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek