A húsvét előtti 47. nap mindenhol különleges, ugyanis ilyenkor van a palacsinta világnapja, más néven Pancake Day. Egy Michelin-csillagos séf most megosztotta legjobb tippjeit a palacsinta sütéséhez, és, hogy hogyan kerülhetjük el, hogy hozzátapadjanak a serpenyőhöz.
A palacsinta világnapja tökéletes alkalom arra, hogy élvezzük ezt az egyszerű finomságot, és idén március 4-én van. Ez a nap, más néven Húshagyó Kedd, a húshagyó időszak végét és a nagyböjt előtti ünneplést jelzi, amelyhez milliók csatlakoznak. Azonban a tökéletes palacsinta elkészítése nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, mivel a tökéletes tészta elérése kihívást jelenthet, nem is beszélve az ambiciózus palacsinta pörgetésekről, amelyek gyakran konyhai katasztrófákhoz vezetnek.
Több mint 40 000 Instagram követővel, úgyhogy még Vilmos hercegnek is főzött, Tom Shepherd tanácsai valóban hasznosak amikor a tökéletes palacsinta napjáról van szó. A séf megosztotta saját preferenciáit és szakértői tippjeit.
Személy szerint az amerikai típusú palacsintákat preferálom, mert szeretem a levegős és puha textúrájukat. A kulcs, hogy a tésztát körülbelül két órán át pihentessük, hogy a lisztben lévő glutén ellazuljon. Az is fontos, hogy ne keverd túl a tésztát, néhány csomó teljesen rendben van. Mindig olvasztott vajat használj a receptben.
Amíg van egy tapadásmentes serpenyőd, a palacsinták nem fognak odaragadni. Az olvasztott vaj, amely a tésztába van keverve, segít, hogy könnyen kijöjjenek a serpenyőből. A palacsintákat közepes hőmérsékleten süsd, hogy szép aranybarna színt érj el anélkül, hogy megégnének.
Várj, amíg buborékok jelennek meg a tészta felszínén, mielőtt megfordítanád őket. Ha követed ezeket a tippeket, gyönyörű, puha amerikai palacsintákat fogsz kapni - írta a Mirror.