Celeb

Friderikusz Hajdút okolja a bukásáért

ozs

Létrehozva: 2012.11.22.

Ha valahol találkoznak, inkább elfordítják a fejüket, csak hogy köszönniük ne kelljen – tudtuk meg a haragban lévő Hajdú Péterről és Friderikusz Sándorról. Műsoruk nézettségén veszett össze.

Két dudás nem fér el egy csárdában, igaz ez az állítás a szórakoztató iparra is. Legalábbis így van ezzel Hajdú Péter és Friderikusz Sándor, akik előbb a „királyi” tévénél, majd az ATV csatornáján rúgták össze a port a nézettségi statisztikák miatt.

Ők ketten évekkel ezelőtt még jó viszonyban voltak egymással, kapcsolatuk akkor kezdett megromlani, amikor még Hajdú Név­ShowR című és Friderikusz A szólás szabadsága című műsora is a Magyar Televízióban jelentkezett. Fridi műsora kezdetben közvetlenül a névnaposokat ünneplő produkció előtt ment, az utóbbi pedig szórakoztató volta miatt rendre jobb nézettséget produkált, mint a Szólás szabadsága.

Az akkori tévéelnök Fridi kérésére megcserélte a két műsor adásba kerülésének idejét, ám a nézettség ennek ellenére sem változott. Az MTV-től való távozásuk után mindketten az ATV-n kaptak lehetőséget, ahol a Frizbi nézettségben rendszeresen lekörözte a Friderikusz mostot.

A kilencvenes években rekordnézettségű műsorokhoz szokott Friderikusz már ezt is nehezen nyelte le, de amikor arról kezdtek el cikkezni, hogy megszűnik a műsora az ATV-n, Hajdú állítása szerint azt hitte, hogy ezeknek az írásoknak a hátterében is Péter áll.

„Valószínűleg én még a hié-náknál is rosszabb voltam a szemében. Ugyanis felhívta a televízió tulajdonosát azzal, hogy az egész kampány mögött én állok, és az ATV elnöke, Rózsa István. Egyenesen azt követelte, hogy Rózsát és engem ültessenek hazugságvizsgálóba. Bármennyire is hihetetlenül hangzik, ő mégis komolyan gondolta ezt” – emlékezett vissza viszályuk elmérgesedésének csúcspontjára a napokban megjelent Mr. Frizbi című könyvében Hajdú, aki azóta sem áll szóba Fridivel.

– Friderikusz Sándor szakmai munkásságát nagyon tisztelem, de emberileg nem kedvelem őt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a mi szakmánkban nagyon sokat tett le az asztalra, ezért minden tiszteletem az övé. Kapcsolatunk azóta sem rendeződött, ha találkozunk valahol, akkor nem nyújtunk egymásnak kezet – árulta el a Borsnak Hajdú.

Friderikusz Sándort is szerettük volna a témában megszólaltatni, de lapzártánkig nem sikerült utolérnünk, úgy tudjuk, Los Angelesben tartózkodik.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek