Celeb

Ricsi megküzdött az életéért

Böszörményi Lilla

Létrehozva: 2014.05.31.

Mata Ricsi igazi túlélő. A csodás hangú kisfiú élete küzdelmesen kezdődött, de a szeretet és szülei kitartása megerősítette a koraszülött kicsit. Ma már testben és lélekben is egészséges.

Mata Ricsi hétről hétre megríkatja a közönséget. Nem csak a hangja különleges, a lénye is olyan megindítóan őszinte, hogy az is elég lenne, ha csak némán állna a színpadon. Édesanyja is mindig elérzékenyül, amikor látja fia sikerét Az Ének iskolájában. Ebben alighanem nagy szerepe van annak, hogy Ricsinek újszülöttként harcolnia kellett az életéért.

– Nem volt felhőtlen Ricsi születése. Hat hónapra jött a világra, és harántfekvéses volt. Az orvosok azt mondták, ne fűzzünk sok reményt az életben maradásához – mesélte a fiú édesanyja. – Borzalmas érzés volt, de a férjemmel mindent megtettünk, ami tőlünk telt. Ricsike inkubátorba került. Mivel koraszülött volt, a belső szervei nem fejlődtek ki rendesen, szívzöreje volt, és a tüdeje sem volt túl erős. Másfél hónapig feküdt az inkubátorban, és végül két hónap múlva, rácáfolva a rémisztő jóslatokra, hazavihettük. Persze tudtuk, hogy lesznek még problémáink, de a nehezén legalább túl voltunk.

A problémákból pedig kijutott bőven, a szülőknek állandó aggódás volt az életük.

– Születése után az orvosok arra is kis esélyt láttak, hogy Ricsi képes lesz majd járni, de addig tornáztattam otthon, míg hat hónapos korában végre átfordult a másik oldalára. Kisgyerekként nagyon sokat betegeskedett, nyolchónapos korában hörghurutos lett, fulladt és a mandulájával is problémák voltak, ezért kiköltöztünk Miskolcról Igricibe. Sokszor elájult, olyankor ellilult a szája és öntudatlan állapotba került – részletezte a borzalmakat az anyuka, aki idővel rájött, hogy Ricsit a zene gyógyítja.

– A véletlennek köszönhető, hogy egy nap arra lettem figyelmes: Ricsi akkor nyugodt, ha zenét hall, és amikor elhallgat a muzsika, abban a pillanatban sírni kezd, ájulásig hergelve magát. A férjem hang­falakat szervizel és gyakran próbálgatta azokat bütykölés közben, és olyankor a fiam mindig megnyugodott – mesélte a büszke édesanya.

A fiú szerencsére ma már egészséges gyerekként él, és mindene a zene. Bár három testvérével együtt szerény körülmények között nevelik a szülei, bármit elkövetnének, hogy Ricsi a jövőben zenét tanulhasson.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek