Celeb

Önakasztás: senki nem keres felelőst!

D. Á., B. M.

Létrehozva: 2015.03.14.

Ahhoz képest, hogy a színész majdnem megfulladt előadás közben, a győri színház belső ügyként kezeli az esetet.

Ki a felelős? Ezt kérdezte a Bors március 3-ikai számában, egy rettenetes történet kapcsán. Mint megírtuk, Sándor Péter színész Győrött, a Jézus Krisztus Szupersztár című darabban akasztásos jelentet játszott el. Azonban nyakára szorult a kötél, elájult, magatehetetlenül lógott, a nézők hallották a szörnyű hörgését – pillanatokon múlt az élete... Nos, a vizsgálat az ügyben már megkezdődött, s bár kimenetelét még nem tudni, egyvalami már biztos. Ugye kitalálták Önök is: nincs, nem lesz felelős...

– A vizsgálatot a színház a belső ügyének tekinti. Ügyvéd vezeti a tárgyalásokat, amelyen a megfelelő osztályok képviselői, az érintett személyek vesznek részt. Minden egyes esetben jegyzőkönyv készül – tájékoztatta a Borsot Pottyondy Nóra, a Győri Nemzeti Színház kulturális menedzsere, majd hozzá tette, nem felelősöket keresnek.

– Nem felelőst keresünk, de ha találunk, feltárjuk az ügyét. A belső vizsgálat célja, hogy rögzítve legyen, pontosan mi történt. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások, hamarosan Sándor Pétert is meghallgatjuk – tette hozzá a sajtófőnök.

Az esetről akkor a színház direktora, Forgács Péter azt nyilatkozta, a baleset azért történt, mert a színész túl vehemensen vetette bele magát a hurokba.

A színész, aki, mint korábban a Kisalföldnek mondta, halálfélelmet élt át, szerencsére talán túltette magát a történteken. Most a Borsnak fegyelmezetten nyilatkozott:

– Már túljutottam ezen az egészen, azóta is folyamatosan játszom Júdás szerepét. A családom megijedt, de mivel megváltoztatták a jelenetet, és nem fenyeget veszély, mindenki megnyugodott – mondta a Borsnak sajtósán keresztül a színész.

Úgy tűnik, a Színházi Dolgozók Szakszervezete sem tud többet tenni. Mihályi Győző elnök, aki az ügy kipattanásakor még arról beszélt, a szakszervezet jogászai vizsgálatot indítanak az ügyben, most széttárta kezeit:

– A Győrben történt esemény a Győri Nemzeti Színház belső ügye – mondta a Borsnak Mihályi. – A színház vezetése lefolytatja az eset belső vizsgálatát, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének erre a munkavédelmi ügyre semmilyen jogi ráhatása nincs.

Ami megnyugtató, hogy a pórul járt színészt többé nem fenyegeti veszély, a jelenetet ugyanis megváltoztatták. Az előadáson már nem teszi a fejét a hurokba, hanem csak megfogja a kötelet, az arca elé emeli, és utána elsötétedik a színpad, így jelzik az öngyilkosságot.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek