Akasztották a hóhért, Istenes Bence és Vajda Pierre együtt főzött a konyhában. Hát, a végeredmény sem lett sokkal jobb, mint amit civil a versenyzők szoktak tálalni.
Különkiadással jelentkezett a Hagyjál főzni! csapata, amiben Istenes volt a tapasztalatlan szakács, Vajda Pierre pedig mestere és instruktora. Bár valami egészen jó is kisülhetett volna az ételkritikus irányítása alatt Bence sütőjében, a végeredmény azonban épp olyan megmosolyogtató lett, mintha élesben, maguk a versenyzők tették volna le az ítész elé. Bence szerint minden a szoszién bukott meg, vagyis azon az edényen, amiben Pierre a kapros tormamártást főzette meg vele, hát, szerintünk éppen más baj is volt a 24 perc alatt elkészített lazaccal, már csak azért is, mert az a szoszié bizony nem szoszié.
Nem szívesen vitatkoznánk Pierrel, főleg, hogy a legtöbbünk a szerkesztőségben csak a tojásrántottáig jut el a konyhaművészetben, de bizony így van. Az interneten rákeresve ugyanis számunkra az derült ki, szoszié az a porcelán vagy más tálacska, amiben a szószok tálalása történik, vagyis nem a főzése. Ez persze nem azt jelenti, hogy Istenes emiatt nem tudta tökéletesre készíteni az ételt, akadt a konyhában épp elég más problémája. De Bence hozta a tőle elvárt formát és a nyeles lábosban is tudott maradandót alkotni, még ha nem is egészen konyhaművészetileg.
Pierre alaposan feladta a leckét Istenesnek a grillezett lazaccal és tormakrémmel. Csak 24 perc, érdemes megnézni, minden pillanata valódi gyöngyszem.
És itt az értékelés is. Ha hiszik, ha nem, az étel ehető, igaz nem túl finom. A szosziéval volt a baj, csakis azzal lehetett.
Pierre és Istenes egyébként megérdemelne egy külön műsort is, lehetne a címe Hagyjál táncolni! Ki gondolta volna, hogy az általában hűvös és kimért ételkritikus a táncparkett ördöge?