Celeb

Lekvárban utazik Lovasi András

kbv

Létrehozva: 2018.10.16.

Gyerekkora óta van egy „kertész része”, biológusnak és zoológusnak tanult volna szívesen, de még a földrajzszakról is eltanácsolták Lovasi Andrást.

A Kispál és a borz, valamint a Kiscsillag frontembere ötvenen túl valósítja meg gyermekkori álmait: szőlőt vásárolt és bort készít. De nem csak a dugós, a csavaros tetejű üvegekbe is jut András terményeiből: új vállalkozásában ugyanis lekvárt is készít, befőz, gyümölcslevet palackoz.

– Már a 80-as években domb­ágyásos műveléssel foglalkoztam apámék telkén. Persze nem működött, de azért megpróbálkoztam a biogazdálkodással 14 évesen. Azóta is szerettem a földet túrni.

Most is egész délelőtt diót szedtem, azért fekete a kezem – mesélte és mutatta András a Forbes Flow rendezvényén, ahol az is kiderült, ez a kezdetleges telekvégi ágyás már rég kinőtte magát.

A zenésznek jelenleg két telke is van Pécs környékén, és saját márkája is fél éve. Az LA Gardens azonban még ennél is több András számára: az egyik telken lévő földház zenei stúdióját szeretné „falusi szállodaként” hasznosítani, hogy elvonulni vágyó zenészek alkothassanak benne.

– Nem lakom már ott, mert felköltöztünk néhány évvel ezelőtt Budapest környékére. Eddig is művelgettem ezt a területet, de most megpróbáljuk picit a hobbit és az üzletet összekötni – magyarázta a rendezvényen András, hozzátéve, nem csak a földtúrásból veszi ki a részét: a lekvárfőzésben is jeleskedik.                

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek