Sztárok a békéért

Hajdú Péter a kötelező sorkatonaságról: „Én, mint két fiú édesapja, határozottan visszautasítom”

Bors

Létrehozva: 2024.06.07.

Módosítva: 2024.06.08.

Félti a fiait a háborútól a népszerű magyar műsorvezető. Hajdú Péter elítéli az Unió háborúpárti törekvéseit, határozott véleményt mondott a sorkatonaság visszaállításáról is.

Hajdú Péter magánemberként és édesapaként is a háború elkerülésére szavaz, mint mondja: a béke mellett van, fiaira való tekintettel pedig határozottan elutasítja a kötelező sorkatonaság visszaállítását.

Hajdú Péter a két kisfiára is gondol, amikor azt mondja: elutasítja a sorkatonaság kötelezővé tételét (Fotó: Bors)

Hajdú Péter a sorkatonaságról vallott

2004-ben, amikor eltörölték Magyarországon a kötelező sorkatonai szolgálatot, akkor az egész ország egy emberként lélegzett fel – idézte fel a Bors kérdésére a tévés szakember, aki megrökönyödve áll Brüsszel háborúpárti retorikája előtt.
Most döbbenten hallom az egyre élesebb hangokat az Unión belülről, hogy vissza kellene állítani a sorkatonaságot.

Én, mint két fiú édesapja, ezt határozottan visszautasítom

– szögezte le Hajdú, akinek az előző házasságából két gyermeke született, 2009-ben Noémi, 2010-ben Dávid, jelenlegi kapcsolatából pedig 2022-ben született kisfia, Dominik. Rájuk is gondol, amikor kijelenti: elítéli a háborút, és fegyverkezés helyett a diplomáciai megoldást támogatná. Úgy véli, ezzel nincs egyedül, sőt, a többség nevében beszélve leszögezte:

Én a béke mellett vagyok, azt gondolom, hogy a józan többség a béke pártján áll. Élvezzük a szabadságot, a békét és gyönyörködjünk gyermekeinkben! – kívánta honfitársainak a műsorvezető.

@borsonline Hajdú Péter félti a gyermekeit és békét akar a világban. Visszaállítanák a kötelező sorkatonai szolgálatot, a nyugati politikusok csapatokat küldenének Ukrajnába. Hajdú Péter elmondta az álláspontját. #bors #háború#hajdúpéter#béke#unio#ukrajna#összezárvahajdúpéterrel #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Bors - Bors

„Miért is harcoljanak magyar fiatalok egy idegen országért?"

Hajdú Péterrel egyetértésben beszélt a napokban Nagy Feró is. A népszerű rocker szintén gyermekeiért és a magyar fiatalokért aggódik.

Az én fiaim soha nem kaptak katonai kiképzést. De ha kaptak volna, sem gondolkodnék egy percet sem, csípőből mondanám és mondom is, hogy sem az orosz–ukrán, sem pedig bármely más konfliktus, nem a mi, nem az ő háborújuk. Miért is harcoljanak magyar fiatalok egy idegen országért? A II. világháborúban végigpusztították Magyarországot… Nem akarom, hogy magyar fiatalok áldozzák az életüket a határainkon túl! szögezte le Feró, akinek Schobert Norbi és Pataky Attila is osztozik a véleményén.

@borsonline Pataky Attila: Nincs más út, csak a béke! Az EDDA Művek frontembere is részt vett hétvégén a Békemeneten. #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #békemenet #patakyattila #edda #béke #háború ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek