ÁZSIA EXPRESSZ

Soha nem látott képek az Ázsia Expressz első évadából

Buster

Létrehozva: 2024.08.18.

Szinte hihetetlen, de s TV2 szuperprodukciójának legelső epizódja idestova 7 éve került képernyőre. Kollégánk már akkor is a stábbal tartott és most saját archívumából mutat megdöbbentő képeket a laoszi kalandról.

2017 év elején egy egészen hihetetlen beszélgetés zajlott le szerkesztőségünkben. Lehetőséget kaptam ugyanis arra, hogy csatlakozzak az Ázsia Expressz első szériájának forgatásához. Márciusban, amikor elindult velem a gép Ázsia felé a stáb már megjárta Kambodzsát és Vietnámot, így néhány újságíró kollégámmal együtt mi a furcsa, kommunista háromszög harmadik országában, Laoszbanban értük utol az addigra jócskán megfogyatkozott ismert párosokból álló „karavánt”. Most, hogy nyakunkon az ötödik évad startja, átlapoztam a hét éve készített fotóimat, amelyből néhányat most megosztok a Bors olvasóival. 

Ázsia Expressz
Már csak pár nap és indul az Ázsia Expressz ötödik évada (Fotó: TV2)

Kulcsár Edina, a Berki és a Viszkis

Laoszban éppen a monszun időszak végét csíptük el, így hiába volt rekkenő hőség, a játékosoknak gyakran elő kellett kapniuk az esőkabátot, ha nem akartak úgy bőrig ázni, ahogyan még soha és talán azóta sem. Ha a két fős csapatok összefutottak egy-egy feladat helyszínén békés eszmecserét folytattak a kihívásokkal teli úton szerzett élményeikről. Így esett, hogy Kulcsár Edinát közrefogta a két "nehézfiú" Berki Krisztián és Ambrus Attila

Ázsia Expressz
Kulcsár Edina, Berki Krisztián és Ambrus Attila is belefogytak a kalandba (Fotó: Bors)

Ördög Nórán kifogott a gusztustalan massza...

Az Ázsia Expresszt a kezdetektől Ördög Nóra vezeti, aki mára már rezzenéstelen arccal képes végig asszisztálni a legrettenetesebb, vagy éppen leggyomorforgatóbb feladatokat is. 2017-ben azonban még számára is újdonság volt az a hatalmas, bűzölgő, hordó, amiben a helyiek egyik kedvenc étele aszalódott a 45 fokos hőségben. Az ott kérem nagyjából 50 liter hal, ami az erjedés egy felfoghatatlan fokán tartott éppen. Nem sokkal később pedig kis üvegekbe porciózták, hogy végül a helyi erők megvegyék és megegyék mind egy szálig. 

Ázsia Expressz
Ördög Nóra arcán jól látszott a borzongás (Fotó: Bors)

Kulcsár Edina könyékig merült a bűzölgő haltengerben...

Aki látta az Ázsia Expressz első évadát, az pontosan tudja, mire is szolgált a töméntelen gisztustalan haltetem, de azért frissítsük csak fel azt a memóriát a következő képpel. Igen, minden párosnak, így Kulcsár Edinának és Csutinak is ebben a hordóban kellett megtalálniuk a következő úti céljuk pontos leírását. Mondjuk úgy, hogy az egykori szépségkirálynőnek nem volt büdös a munka. 

Ázsia Expressz
Kulcsár Edina (is) napokon át hordozta magán a  helyiek egyik kedvenc csemegéjének "illatát" (Fotó: Bors)

Cseke Katinka esete a cukros üdítővel

Hogy mennyire valós is a játék azon szabálya, hogy a játékosok semmit, de tényleg semmit nem kaphatnak az őket kísérő stábtagoktól, azt jól példázza a Cseke Katinka és Pallavicini Zita őrgrófnőt ábrázoló fotó, melynek előzményeként a színésznő valóban térden állva, sírva könyörgött egy helyi boltosnak, hogy adjon neki ajándékba valamit, amiben van cukor. Így esett, hogy sikerült hozzájutnia egy üveg citromos üdítőhöz, ami egyébként végül örömkönnyeket csalt  a szemébe, de csak miután az utolsó kortyig lehúzták 

Ázsia Expressz
Cseke Katinka talán soha nem örült úgy semminek, mint annak az egy üveg üdítőnek (Fotó: Bors)

Megyeri Csilla és Zsolti ekkor még együtt terveztek megöregedni

Hogy mennyi víz lefolyt a Dunán, mióta leforgott a TV2 sikerműsorának első etapja, azt jól példázza, hogy sajnos Berki Krisztián már nincs az élők sorában és ahogy a Kulcsár Edina-Csuti és a Megyeri Csilla-Zsolti páros sincsenek már együtt. Pedig itt még tökéletes összhangban versenyzett együtt a a híres influenszer és a vállalkozó. 

Ázsia Expressz
Megyeri Csilla és Zsolti ekkor még közös álmokat dédelgettek. Nem, ez itt nem egy édes hármas (Fotó: Bors)

A „gyilkos baktériumok” tárháza

Laosz legmélyén pont annyi hűtőszekrénnyel, pláne hűtőpulttal lehet találkozni, ahány fehér hollóval. Ennek következményeképpen az odalátogatóknak sehol és semmilyen húst nem tanácsos fogyasztani. Nem, még az ország legjobb szállodáiban sem, hiszen az ottani konyhákra is ilyen piacokról kerülnek be az alapanyagok. Aki mégis rendel valami "finomságot", annak bizony számolnia kell az olyan bélfertőzéssel, amit idehaza csak a trópusi betegségek osztályán tudnak kezelni. (elsőkezes információ).

Ázsia Expressz
A laoszi piac, ahol 45 fokban, hűtés nélkül kínálják a húst (Fotó: Bors)

És hogy felidézzük a homályba vesző emlékeket, íme az Ázsia Expressz bemutatkozó évadának utolsó etapja, melyben Berki Krisztián és Ambrus Attila győztesként érnek célba. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek