Rekord

Már most nézőrekordot állított fel a Hogyan tudnék élni nélküled?

Létrehozva: 2024.09.02.

Még messze a december 12-ei premier, de az érdeklődés folyamatosan nő az év legjobban várt magyar filmjének ígérkező Hogyan tudnék élni nélküled? iránt. A Demjén Ferenc slágereire felfűzött zenés romantikus vígjáték első előzetese egy hónap alatt elérte az 1 millió megtekintést, ami azért kiemelkedő, mert ezt eddig idén sem hazai, sem külföldi film nem tudta utána csinálni. Sőt erre az eredményre az elmúlt évtizedben egyetlen magyar film sem volt képes.

A magyar közönség jellemzően kedveli az előzeteseket, amelyek nézettsége sokszor már sejtetni engedi, hogy milyen fogadtatásban részesülhet a film a mozikban. Ezt támasztja alá, hogy az idén nálunk is hatalmas sikerrel futó Agymanók 2. és a Gru 4. trailere egyaránt óriási érdeklődést generált. Előbbit 278 ezerszer, míg utóbbit 320 ezerszer játszották le a YouTube-on. Az olyan szuperprodukciók, mint a Dűne 2. vagy a Deadpool és Rozsomák szinkronos előzetesei szintén tömegeket vonzottak és egyaránt 200.000 megtekintést értek el. A 2024-es trailer nézettségi lista további helyeit többek közt a Robotálmok (363 ezer), a Gladiátor 2. (237 ezer), a Venom – Az utolsó menet (278 ezer), illetve a rangsor 20. helyén A csapda (194 ezer) foglalja el.

 

 

A magyar filmeknek ezen a téren sincs szégyenkeznivalójuk. Ebben az évben a hazai produkciók közül a Hogyan tudnék élni nélküled? mellett két másik film előzetese is nagyon jó eredményt mutatott fel. A Most vagy soha! trailerét 211 ezren nézték meg, míg a Kincsem rendezője, Herendi Gábor novemberben érkező új vígjátéka, a Futni mentem első beharangozóját már közel 850 ezren tekintették meg.  Tágabb összevetésben a Hogyan tudnék élni nélküled? első előzetesének 1 milliós nézőszáma az elmúlt évtized magyar alkotásai között is kimagaslónak számít. Ezt az évet megelőzően a hazai alkotások trailer toplistáját a BUÉK (761 ezer), A Viszkis (710 ezer), a Papp Pia (667 ezer), valamint a Saul fia (642 ezer) vezette, amelyek egytől – egyig több százezer nézőt vonzottak később a mozikba. Mindemellett a Hogyan tudnék élni nélküled? iránti várakozás nagyságát az is előre vetíti, hogy az előzetes már 10.000 kedvelést kapott a leendő nézőktől a like gomb megnyomásával.

 

A napjainkban és harminc évvel ezelőtt játszódó napfényes, zenés vígjáték, a Hogyan tudnék élni nélküled? Demjén Ferenc legismertebb dalai (Sajtból van a hold, Darabokra törted a szívem, Szerelemvonat, Jégszív, Jöjj vissza vándor stb.) köré épül, amelyeket a film fiatal szereplői éneklik. Köztük Törőcsik Franciska, Marics Peti, Ember Márk, Brasch Bence, Kirády Marcell és Varga-Járó Sára. Mellettük Márkus Luca, Kovács Harmat, Seress Zoltán, Györgyi Anna, Medveczky Balázs, Markó-Valentyik Anna, Szántó Balázs és Barta Veronika lesz még látható a filmben.

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, az MBH Bank és az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. társfinanszírozásában, illetve a TV2-vel, mint médiapartnerrel együttműködésben készülő filmet 2024. december 12-én az InterCom mutatja be a hazai mozikban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek