TÁRGYALÁS

„A mai napig érzem az arca hidegét” — zokogva vallott a bíróságon Babicsek Bernát édesapja

Doris

Létrehozva: 2024.10.24. 13:35

Az idős férfi könnyek között idézte fel az utolsó éjszakát, valamint azt is, amikor felfedezte fia élettelen testét. Babicsek Bernát halála még mindig sok kérdést vet fel.

A tanúk vallomásával folytatódott október 24-én a 2021 szilveszterekor elhunyt Babicsek Bernát halálával kapcsolatos tárgyalássorozat a Budakörnyéki Járásbíróságon. A színész 2021. december 31-én vesztette életét a saját otthonában, egy lakástűzben.

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát édesapja és édesanyja a bíróságon (Fotó: Ripost)

Babicsek Bernát édesapja nem tudta visszatartani a könnyeit

A vádlott, a diszpécser és a barát után, utolsó tanúként Babicsek Bernát édesapja szólalt fel a tárgyalóteremben.

December 30-án a Central Színházban volt egy előadása, a fiam a Pokorny Liát kísérte harmonikán. Fantasztikus előadás volt. Fél hétkor kezdődött, és körülbelül tíz óráig tartott. Utána kialakult egy kötetlen beszélgetés koccintással a színészbüfében. A fiam egyszer csak azt mondta, gyere, megmutatom neked a színházban. Majd elindultunk haza, ő kocsival ment be Pestre, mi vonattal mentünk, de együtt indultunk haza, én vezettem, ő navigált. 

Később mondtuk neki, hogy Bernát feküdj le, olyan fáradt vagy. Ő mondta, hogy még lehet, átjön a barátja. Mi haza is mentünk

kezdte megtörten az édesapa, hozzátéve: Bernát a lelkükre kötötte, hogy szilveszterkor ne zargassák őt.

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát 2021 szilveszterén hunyt el (Fotó: Nyikos Péter)

A szülőknek az viszont feltűnt, hogy Bernát több mint egy napig egyáltalán nem jelentkezett.

Január elsején eldöntöttük, hogy elmegyünk a házához, de a kapuhoz nem volt kulcsunk. Nem aggódtam, hisz azt hittem, kinyílik, de nem nyílt. Gondoltam, biztos áramprobléma van, egyértelmű volt, hogy zárlat van a házban. Körbejártam az épületet, megnéztem az ablakokat, ajtókat. Végül betörtem az ablakot, és bejutottam. Megdöbbenve láttam, hogy nincs a hálószobában. A fürdő felé mentem, a konyha felé pillantva csomó szemetet láttam. 

Ahogy benéztem, akkor megláttam Bernát lábát. Odamentem hozzá, megfogtam az arcát. A mai napig érzem az arca hidegét. Hatalmasat ordítottam, a feleségem akkor már tudta, hogy hatalmas baj van

mesélte sírva Babicsek Bernát édesapja a tárgyaláson.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek