PR Cikkek

Egyre több embert érint ez az igen kellemetlen egészségügyi probléma (x)

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2019.09.03.

Fertőzés esetén a húgyúti rendszer valamely részén elszaporodnak a kórokozók, és gyulladás alakul ki. Kialakulhat akkor, ha legyengül az immunrendszer, vagy ha kevés folyadékot fogyasztunk, illetve akkor is, ha nem megfelelőek higiéniai életkörülmények.

A húgyúti fertőzés ma már egy igen gyakori egészségügyi probléma. A nők és a férfiak körében is igen gyakran előforduló gondról beszélhetünk, bár a nők körében még mindig hajlamosabbak rá.

A leggyakoribb tünetei a fájdalom és égő érzés vizelés közben, a folyamatos vagy gyakori vizelési inger, a sötét színű és kellemetlen szagú vizelet, valamint az alhasi görcsök egyaránt.

Íme 9 otthoni tipp a probléma kezelésére

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna segít enyhíteni a vizeléskor jelentkező kellemetlen érzést. Egyszerűen oldj fel egy fél teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízben. Ezt a keveréket idd naponta egyszer vagy kétszer. Emellett fogyassz óránként egy pohár vizet, hogy “kimosd” a baktériumokat a szervezetedből.

Ananász

Az ananász tartalmaz egy bromelain nevű enzimet, amely gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik és segít enyhíteni a tüneteket. A rendszeres ananász fogyasztás pedig segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket. A legjobb a friss ananász, mert a konzerv tartósítószert és rengeteg cukrot tartalmaz, és ez tovább gyengíti az immunrendszert.

Tőzegáfonya-kivonat

A tőzegáfonya kiválóan segít a fertőzések megelőzésében. A baktériumok szaporodását nem akadályozza meg, de tartalmaz egy olyan vegyületet, ami gátolja a kórokozók megtapadását a húgyút falán.

Cickafark

Amennyiben rendszeresen szenvedsz a felfázástól, a cickafarkra mindig számíthatsz. Jól működik a tea és az ülőfürdő is. Teához a virágait, az ülőfürdőhöz az egész növényt használd. A cickafark segít enyhíteni a gyulladást, szabályozza a veseműködést, és fokozza a vérkeringést is.

Illóolajok

Keverj össze egyenlő arányban teafaolajat, szantálfa olajat és boróka olajat. Dörzsöl be a hasi területbe naponta egyszer. 3-4 napon keresztül használd a keveréket a megfelelő hatás elérése érdekében.

Almaecet

Almaecet segít „kiöblíteni” a felhalmozódott baktériumokat a húgyutakból. Egy pohár vízhez adj hozzá két evőkanál almaecetet, valamint egy kevés mézet és citromlevet. Fogyaszthatod naponta kétszer is.

Kerüld az irritáló italokat

Az egyik legegyszerűbb módja a felfázás kezelésének, ha kerülöd azokat az italokat, melyek irritálhatják a húgyhólyagot. Ez azt jelenti, hogy érdemes kerülnöd a kávét, a szénsavas és a hozzáadott cukrot tartalmazó üdítőitalokat.

Igyál tiszta vizet!

A gyógyteák mellett érdemes szénsavmentes vizet (vagy tisztított vizet) is fogyasztani, legalább két litert, vagy többet naponta. A híg vizelet kevésbé tápanyagdús a baktériumok számára, és a gyakori vizeletürítés segíti a kiürülésüket.

C-vitamin

Ha visszatérő húgyúti fertőzésekkel küzdesz, naponta több gramm (akár 3-4 ezer mg is lehet) C-vitamint érdemes fogyasztanod, mert a C-vitamin segít megakadályozni a káros baktériumok bejutását a húgyutakba.

Összefoglalva tehát:

Mivel manapság egyre több embert érint ez az igencsak kellemetlen és fájdalmas probléma, érdemes odafigyelned rá! Szerezz be egy jó minőségű C-vitamin és/vagy Tőzegáfonya készítményt. Ezek segíthetnek a megelőzésben is, de akkor is jó hasznát veheted, ha már megtörtént a baj.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek