PR Cikkek

Mindmegette: Libamell párolt káposztával

Bors

Létrehozva: 2019.11.07.

Szent Márton napja a Karácsony előtti böjtöt megelőző utolsó ünnep. Ilyenkor vágták le a hízott libákat, ezért jellemzően libahúst ettek, és újbort ittak. Most összeválogattunk néhány Márton-napi étel receptet.

Libamell párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

2 db nagyobb libamell

só, bors

vaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 szál rozmaring

300 ml száraz vörösbor

Káposzta:

1 kis fej lila káposzta

2 ek olaj

2 fej vöröshagyma

só, bors, cukor

2 db alma

őrölt kömény

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A libamelleket gondosan tisztítsuk meg, a bőrös felüket vagdaljuk be, aztán dörzsöljük be a húst sóval és őrölt borssal. Egy tepsit vajazzunk ki, helyezzük bele a húst a bőrös felével lefelé, tegyük mellé a meghámozott, félbevágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát és a rozmaringágat. Öntsünk a hús alá kb. 1/2 l vizet, majd lefedve tegyük a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Az elpárolgott vizet időnként pótoljuk, és rendszeresen ellenőrizzük, hogy milyen gyorsan sül a hús.

2. Amikor a libamell már omlósan puha, távolítsuk el az alufóliát, és locsoljuk meg a vörösborral. Fordítsuk meg a húst, és további 15 percig pirítsuk. Ezután vegyük ki, és a megpirult libamelleket vágjuk 1 cm vastag szeletekre.

3. A lila káposzta külső leveleit vegyük le, vágjuk négyfelé, és a torzsáját távolítsuk el. Mossuk meg a káposztát, és reszeljük le. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Tegyük a serpenyőbe a káposztát is, sózzuk, borsozzuk meg, szórjuk meg 1 csipet cukorral. Tegyük mellé a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, ízesítsük
az őrölt köménnyel. Pár perc pirítás után fedő alatt fonnyasszuk meg, majd közepes lángon pároljuk még kb. 40 percig.

4. Tálaláskor a felszeletelt sült húst öntözzük meg a boros szósszal, amelyben sült. A párolt lila káposztával, illetve ízlés szerint friss burgonyarösztivel vagy burgonyapürével kínáljuk.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek