PR Cikkek

Tavasszal nem kezdünk új életet: a régit kell újrahasznosítanunk (x)

Címkék
praktikák

Bors

Létrehozva: 2021.03.18.

Jó hírrel szolgálhatunk a hazai DIY mozgalomnak és az újrahasznosítás egyre növekvő számú híveinek: az Alkotó Energia program által életre hívott <a href="https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=d2BK6Aerq0DPtJe2_kBtIseyP1gw_HtyuZrlyfgJ_e7.V7/fastid=egojfptinvwuoklpdvfyzgqbuond/stparam=zmfqpolrej/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://alkotoenergia.hu/tudastar/kiadvanyok/alkoto-energia-ujra-2021-marcius" target="_blank">Újra! Magazin</a>, amely – a környezettudatosság jegyében – tavaly ősz óta már kizárólag csak a digitális térben érhető el, új lapszámmal jelentkezik.

– Tavasszal nem kezdünk új életet: a régit kell újrahasznosítanunk – emeli ki köszöntőjében Iványi Krisztina, a lapot kiadó Paksi Atomerőmű kommunikációs főszakértője.

– Az elmúlt egy év alatt mindannyian rettenetesen elfáradtunk, és valószínűleg elsősorban nem fizikailag. Fásultak és türelmetlenek lettünk, és azt hiszem, csüggedtek is. Az újabb és újabb járványhullámok, a szűnni nem akaró korlátozások mintha elvették volna az önmagunkba és az élet szépségébe vetett hitünket – de talán a tavasz visszaadja majd mindezt – foglalja össze a valóságot és a mindenkiben mocorgó reményt a főszakértő.

Az Újra! Magazin célja, hogy – a szórakoztatás mellett – igényes és inspiráló tartalmat biztosítson a DIY és környezettudatos vonalat már jól ismerő, vagy ezzel a fantasztikus életfelfogással most ismerkedő olvasóinak. 

Ehhez szükség van olyan ismert és elismert szakemberekre, akik tetteikkel, életmódjukkal és alkotásaikkal, az ötletektől a motiváló gondolatokig, megmutathatják magukat a magazinban. 

A tartalomból

A lap főinterjúja Krivarics Dittával, a legnagyobb magyarországi „otthonkommandóssal” készült, aki a rengeteg hasznos tipp mellett, kiemeli a legfontosabbat:

tervezni, hiszen ez az alapja mindennek.

Wertán Sára, a népszerű @aboutahomme nevű Insta-oldal és blog megálmodója ezúttal tavaszi bakancslistát állított össze. Böjtös Kinga enteriőr-Dj, aki már tizenöt éve mesél a Vizitkártya blogján az emberek és otthonaik kapcsolatáról, ezúttal a saját történetét meséli el a százéves házával és felújításával kapcsolatban, illetve egy képes interjú formájában bemutatja Bódi Erzsébet redizájner-vasszobrászt, aki korábban az Alkotó Energia pályázat „DIY – dekoráció és ajándéktárgy” kategóriájának egyik első helyezettje volt.

Az ízig-vérig női, ám férfiakat is ugyanígy érintő témát Iványi Orsolya, a Vichy Neovadiol Változókor nagykövete írja a menopauzáról, hiszen az is alapos újratervezést igényel, nem csak a nők életében. Bánhidi Dóra, a Pandarte blog népszerű szerzője a tavaszi lapszámban Ruzicska Tünde multikulti kerámiacsodáit és magát a kézművest hozza közelebb az olvasókhoz, illetve Czirbuly Emese imádnivaló és egyedi otthoni kiegészítőit, amelyekből a fotógalériában is szemezgethetnek. 

Thuróczy Zoltán a lakbear.hu blog szerzője ezúttal is a lépésről-lépésre rovatot erősíti, megmutatja, hogyan díszíthetjük bélyegekkel a húsvéti tojásokat, valamint hasznos és inspiráló ötleteket ad a képkeretek elrendezéséhez. Kemendi Ágnes kézműves és növényi festő jóvoltából egy olyan világba nyerhetünk betekintést, amire nem szánunk kellő időt, azaz növényi festésre fel!

A receptek sorában ezúttal nem az összetevők és a finomságok kaptak főszerepet, hanem az újratervezett muffinsütő.

Videókkal is kiegészül a lap

A tavaszi lapszám – a digitális térnek hála – videókkal is bővül, szám szerint néggyel.

A Green Drops Farm tulajdonosai egy 21. századi, innovatív „szoba-mezőgazdaságot” mutatnak be, Filep Kata, az Atakpelif Floral Expeditions alapítója mesél a virágba foglalt lélekről és közben elkészít egy díszt, Szendrődi Enikőtől, a Nemiskacat Látványműhely megálmodójától megtudjuk, hogy a régi, kopott bútor érték, nem kacat, amit ki kell hajítani, mert igazi kincset lehet varázsolni belőle, valamint betérhetnek egy kis tudatos vásárlásra a Sipos Melinda által valóra váltott csomagolásmentes boltba.

Tavasz: újratervezés!

Újratervezni az egyik legnagyszerűbb adottságunk, de egyben az egyik legnagyobb kihívásunk is. Ám a tavasz sokat segíthet abban, hogy újra felépítsük önmagunkat, az életünket, és nekikezdjünk. Ebben kíván segítséget nyújtani az Újra! Magazin legújabb lapszáma.

Ahogy Iványi Krisztina írja:

– Újra festeni, újra ültetni, újra csinálni: mert tavasszal szinte mindent elkezdhetünk újra. A régi, jól bevált, nagyon szeretett dolgaink és szokásaink megóvását is. Az új dolgokkal való próbálkozás újrakezdését is. Tavasszal semmi nem tűnik lehetetlennek: a levegő megtelik madárcsicsergéssel és reménnyel, a színek érzésekké válnak, a melegség a lelkünkben dallá változik…

Az Újra! Magazin legújabb számát ide kattintva érheti el!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek