PR Cikkek

Rozsda ellen alvázvédelemmel (x)

Címkék
autó

Bors

Létrehozva: 2021.11.20.

Forrás: Pixabay

Hiába fejlődik dinamikusan az autógyártás, érkeznek a forradalmi újítások, vannak olyan dolgok, melyek változatlanok. Ilyen az autók alváza is, ami vaslemezből készül, így oxidálódik, ki van téve a rozsdásodás kockázatának. A rozsda egy igazi pénznyelő, amikor az autó korrodálni kezd, egyre több és több kiadás keletkezik. De van megoldás: az alvázvédelem, amihez a Fékmester autóalkatrész webáruház szakemberei többféle terméket is tudnak ajánlani. 

Az autókba egyre több műanyag, szénszálas, üvegszálas anyag kerül, a karosszériát is sokféle módon védik meg. Így kell megvédeni az alvázat is, ami nagyon sok hatásnak van kitéve. Ezek elsődlegesen az időjárási hatások, a téli hideg, a hó, a latyak, sőt, ami károsíthatja az alvázat, az a só és azok az anyagok, melyeket a hómentesítéskor használnak fel.

Ezen kívül pedig történhetnek apró balesetek, apró kavicsfelverődések, magasabb járdához való ütközések. Az ilyeneket pedig kezelni kell, hisz ha nem foglalkozunk vele, akkor a pici problémából a nedvességnek és a környezeti hatásoknak köszönhetően egyre nagyobb és nagyobb baj lesz, ami akár az alváz kilyukadásához is vezethet, ami nem csak esztétikai probléma. 

Alvázvédelem a korrózió ellen  

A korrózió alattomos és veszélyes dolog, ha már megjelent a rozsda, minél előbb cselekedni kell, hisz a korhadt karosszériát nem biztos, hogy meg lehet menteni. A szakemberek már tudják, hogy egy autó alvázán mit kell megnézni a rozsda nyomát keresve. Elsőként a kerékjárati íveket, ahová a kavicsok verődnek fel. Az üregeknél is támad a korrózió, bejut a sár, a piszok, a hó, a nedvesség pedig csak elősegíti a folyamatot. Az alvázvédelemmel sokat tehetünk az autónk állapotmegőrzéséért. 

A folyamat egy alapos alvázmosással kezdődik. Ezt akár otthon is el lehet végezni, de érdemes szakemberhez fordulni. A következő lépés a kerekek, sárvédők, műanyag borítások leszerelése, ezután pedig alaposan át kell nézni az alvázat, hogy hol rozsdásodik. A rozsdát az alvázvédő felvitele előtt mindenképp el kell távolítani. Ezután felvihető az alvázvédő, aminek szintén több fajtája, típusa van. Ezek többsége bitumenes bázisú, de vannak bitumenmentesek is. A legtöbb felhasználási módja egyszerű, hisz szórópisztollyal lehet felvinni az alvázra. Fontos, hogy ilyenkor kesztyűt, szemüvegeket, maszkot és védőruházatot viseljünk. A műveletet érdemes nyáron, enyhébb időben végezni, hisz így gyorsabb a száradás. És itt is igaz az örök érvényű alaptétel, hogy a minőséget érdemes megfizetni. 

Gumiszőnyeggel kényelmesen

Az alvázvédelem mellett nagyon fontos autónk széles körű karbantartása, felszerelése tartós és kényelmes kiegészítőkkel. Ilyen például a gumiszőnyeg, ami jó esetben méretpontos, így a lehető legtartósabb és legkényelmesebb megoldás lehet. A textilből készült autószőnyeg hamar elkophat, különösen ott, ahol a legjobban használt, tehát a pedálok alatt. A gumiszőnyeg előnye, hogy nem kopik, tartós, és még a tisztítása is sokkal egyszerűbb, mint a textilszőnyegé. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek