Bogdán Ádám és testvére, Botond olyan foglalkozásba kezdett, ami talán már majdnem minden kocsmába-járó és az italt imádó fejében megfordult: megcsinálták a saját sörüket.
– Természetesen szoktunk sörözni a barátokkal és a testvéremmel – mesélte Ádám a történetüket. – Az egyik ilyen alkalommal megvitattuk, hogy nincsen igazán ínyünkre való sör, és elgondoltuk, mi lenne, ha megcsinálnánk a sajátunkat. Úgy voltunk vele, miért ne? Én nem szeretem a csapolt italokat, hiszen az nem mindig megbízható, az üveges sörök közül pedig nem találtam még kedvencre.
A saját italuknál minden apró részletre odafigyeltek. A cél az volt, hogy egy igazán jó lágert készítsenek, amelynek kellemes az íze, nem túl magas az alkoholtartalma, tiszta, nincs benne édesítőszer, kemikália és kukoricadara, mint a legtöbb kis üvegesben, ami ideális mennyiség ahhoz, hogy az utolsó kortyig friss maradjon. A poén része, hogy a sör vörös, ami hasonlít a megálmodóihoz.
– Megfordult a fejünkben, hogy csak saját használatra készítjük, de rájöttünk, van helye a piacon! Pesten több kocsmában és sörkertben is kapható a Red Vikinggel! – tette hozzá a 29 éves válogatott kapus.
Botond elmondása szerint, nem volt egyszerű dolguk, hogy lágerből vöröset csináljanak, de ez hozzá tartozik az imázsukhoz. Mivel Ádám nem él itthon, a munka oroszlánrésze a tesóra hárul.
– Most úgy néz ki, hogy a hétnek a felét foglalkozom a sörrel – mondta a Borsnak Botond. – Nagy jövőt látunk ebben. Az a tervünk, hogy mire Ádám befejezi a focit, felépítjük annyira a céget, hogy ez lehessen a „főállásunk”.