Szoros

Óriási küzdelem, nagyon közel voltak a bravúrhoz a magyar pólós lányok

LM

Létrehozva: 2024.08.06.

Módosítva: 2024.08.06.

A magyar női vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen, 5-4-re kikapott az Egyesült Államoktól a negyeddöntőben az olimpián.

A magyar női vízilabda-válogatott két győzelemmel és két vereséggel (ebből az egyik büntetők után született) a harmadik helyen jutott tovább az olimpiai negyeddöntőkbe. Ellenfele az Egyesült Államok volt, amely Spanyolországtól kikapott, de Görögországot, Olaszországot és Franciaországot legyőzte. A magyar csapat végül óriási küzdelemben, de 5-4-re kikapott, ezzel nem jutott be az elődöntőbe.

Magyarország - Egyesült Államok vízilabda
Nem sok hiányzott a magyar női vízilabda-válogatottnak a bravúrhoz  Fotó: Csudai Sándor

Az első negyedben Garda Krisztina találatával a magyarok szerezték meg a vezetést, az egyenlítés után pedig Leimeter Dóra újra megszerezte az előnyt (2-1). A következő nyolc perc az amerikaiaké volt, akik két góllal fordítani tudtak (2-3). A harmadik negyedben sikerült két ízben is az egyenlítés, először Keszthelyi Rita, majd Faragó Kamilla talált be (4-4). Ashleigh Johnson, az USA kapusa 24 perc után 16 védésnél tartott.

Az utolsó nyolc percben jól tartotta magát a magyar csapat, de a játékvezetők kettős emberelőnyt adtak az Egyesült Államoknak, amivel élt a rivális. Erre sajnos nem érkezett magyar válasz, a magyar női vízilabda-válogatott óriásit küzdött, és csupán öt gólt kapott, de ez sem volt elég a győzelemhez.

A lányoknak ezzel a legjobb nyolc jelentette a végállomást, a helyosztón Görögország lesz az ellenfél csütörtökön.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek