BAKTÉRIUM

Rasovszky Kristófék edzője elárulta, így segítette a döntőben az úszóit

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.08.12.

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid edzője, Szokolai László elárulta, hogyan segítette versenyzőit a 10 km-es nyíltvízi úszás párizsi döntőjében.

Az aranyérmes Rasovszky Kristóf és a bronzérmes Betlehem Dávid edzője, Szokolai László elárulta, a Liszt Ferenc reptérről egyenesen Százhalombattára vezetett az útja, ott él ugyanis a 83 éves édesanyja, aki örömmel fogadta Rasovszkyék sikerét.

Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid
 

- A mama jól van, bírja a kánikulát, ugyanezt mondhatja el magáról a szintén Battán élő Kiss László, úszóválogatottunk egykori szövetségi kapitánya. Vele ritkábban futok össze, de tudom, hogy lelkesen horgászik és lábteniszezik - mesélte Szokolai. 

Ami a fekáliás és E.coli-baktériumos Szajnát illeti, Szokolai kitért a fertőzésekre, hiszen - többek között - Fábián Bettina azok után lett rosszul, hogy a párizsi folyóban kellett versenyeznie.

- Meglehet, Fábián Bettina már otthonról hozott magával valamiféle vírust. Mindenesetre az én saját készítésű házi pálinkám is hathatott Rasóékra, akik ráadásul saját bélflórájukból készíttettek speciális védelmet, és azt szedték.

A mester a szabadságát Madeirán tölti. Meséli, a 2021-es tokiói olimpia után Orbán Viktor miniszterelnök meghívta a nyílt vízieket a karmelita kolostorba, és sok sikert kívánt nekik Párizsra. Szokolai elárulja: a szombati ötkarikás viadalon egy ideig motorosról adott tanácsot két tanítványának, majd fellépdelt a III. Sándor cár hídra, és onnan instruálta versenyzőit. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek