Forma-1

Oda minden remény? Szörnyű hírt kapott Schumacher családja

LL

Létrehozva: 2024.08.05.

Lassan lemondhat az álmáról Michael Schumacher fia. Mick Schumacher orrára egyre több ajtót csapnak rá.

Már csak két versenyzői hely szabad a Forma-1 jövő évi szezonjára. Egyre inkább úgy fest, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia 2023 és 2024 után újra hoppon marad.

Mick Schumacher a jól csengő neve ellenére már évek óta nem kap lehetőséget a Forma-1-ben
Mick Schumacher a jól csengő neve ellenére már évek óta nem kap lehetőséget a Forma-1-ben   Fotó: NurPhoto via AFP

Pedig a 25 éves Mick Schumacher – jelenleg a Mercedes teszt- és tartalékpilótája – nem győzi bizonygatni: minden vágya visszatérni a királykategóriába. Csakhogy a lehetőségei egyre inkább fogynak, pedig még az idei világbajnoki pontversenyből is hátra van még négy hónap, 10 versenyhétvége. A szakág tán legjobban csengő vezetékneve ellenére sem kérnek a csapatfőnökök a "kis Schumiból", aki 2021-ben és 2022-ben gyengén szerepelt a Haas istállónál.

Mick Schumacher eljátszotta az esélyét?

– Mick Schumacher egyik csapatnál sincs a bevásárlólistán. Az utolsó szezonja a Haasnál rontott a megítélésén. Egy versenyző karrirjére mindig károsan hat, ha képtelen legyőzni a csapattársát. Márpedig Micknek ez nem sikerült – mondta a legendás édesapa hajdani pályatársa, a 90-es években F1-versenyző Johnny Herbert.

Mick Schumacher a 2022-es szezonban sok hibát elkövetve alulmaradt a Kevin Magnussennel szembeni, csapaton belüli párharcban (a dán pilóta több mint kétszer annyi vb-pontot gyűjtött).

Jelenleg már csak az Alpine és a Sauber/Audi csapatnál van egy-egy szabad hely, de előbbinél sajtóhírek szerint már döntöttek a 21 éves ausztrál Jack Doohan szerződtetéséről. 

Ennek az ad pikantériát, hogy Michael Schumacher egykor szoros barátságot ápolt a tehetséges autóversenyző édesapjával, olyannyira, hogy Corinna asszonnyal éppen az ötszörös MotoGP-világbajnok Mick Doohan nyomán adtak nevet a fiuknak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek