Nyugtalanító

„Nincs jól” - Aggasztó, amit Michael Schumacher állapotáról közölt az idegsebész

KL

Létrehozva: 2024.10.09. 19:00

Nyugtalanító dolgokat mondott a szakértő.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, 11 év után először a lánya, Gina-Marie esküvőjén mutatkozott nyilvánosan Michael Schumacher, a súlyos síbalesetet szenvedő Forma-1-es legenda. Azonban az eseményen a résztvevők kint hagyták a telefonjaikat a beléptetőkapuknál, így nem készülhetett felvétel a pilótáról.

Michael Schumacher
Az idegsebész szerint minden jel arra utal, hogy Michael Schumacher nincs jól Fotó: Northfoto

Ám Jussi Posti, a finn Turku Egyetemi Kórház idegsebészeti és traumás agysérülésekkel foglalkozó osztályának vezetője szerint korai a rajongók öröme, és úgy véli, hogy a korábbi Forma-1-es pilóta koránt sincs olyan jól. Úgy véli, ha tényleg kialakítottak számára egy kisebb kórházat, akkor arra szüksége is van az egykori autóversenyzőnek.

A rendelkezésre álló információk alapján nem hiszem, hogy nagyon aktív életet élne. Minden jel arra utal, hogy nincs jól. Ágyhoz kötött betegként a legtöbb ember annyira törékennyé és merevvé válik, hogy ennyi év után már nem tud felkelteni az ágyból

- fejtette ki aggasztó észrevételeit a szakértő, aki éppen emiatt szkeptikus az esküvőn való részvételről szóló hírekkel kapcsolatban.

Az utóbbi években alig lehetett megtudni bármit is a Forma-1-es legenda állapotáról. Családja utoljára 2014-ben adott tájékoztatást, amikor közölték, hogy Michael Schumacher felébredt a kómából a 2013-as síbalesete után, de azóta szinte semmit sem tudni róla, csak az őt körülvevő egészségügyi személyzet árult el néhány dolgot.

− Mindez arra utal, hogy egy évtized elteltével is ugyanabban az állapotban van. Kétlem, hogy bármi hirtelen változás történt volna ebben a szakaszban

 - mondta Jussi Posti, aki hozzátette, hogy a betegek jellemzően két év alatt felépülnek, aztán beáll a gyógyulás szintje.

Mick Schumacher nyilatkozata az apjáról szóló 2021-es filmben pedig arra utal, hogy az egykori autóversenyzővel nem tudnak kommunikálni.

Az agykárosodásnak különböző utóhatásai vannak. Például lehet, hogy a sérülés miatt a beteg a közvetlen családtagjain kívül senkivel sem hajlandó kommunikálni. Az is előfordulhat, hogy a beteg közvetlen családtagjain kívül senki más nem képes őt eléggé ösztönözni ahhoz, hogy értelmes módon kommunikáljon

- idézi a Daily Mail a szakember szavait, aki megjegyzi, a traumás agysérülés hatásai nagyon változatosak lehetnek, az egyensúlyzavaroktól és fejfájástól kezdve a kognitív, érzelmi és viselkedési zavarokig bármi megjelenhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek