Forrás: megapixelstock.com
Az újabb és újabb élelmiszer- és egészségügyi kutatásoknak megvan az az előnye, hogy a korábban tényként állított feltételezéseket szinte kivétel nélkül megcáfolják és az előző tuti biztos eredményeknek pont az ellenkezőjét bizonyítják.
Erre a sorsra jutott a sör is, ami korábban a fogyókúrázók egyik legnagyobb ellenségének számított. Az Oregoni Egyetem kutatása kimutatta, hogy a sörben és a komlóban megtalálható xanthohumol nevű flavonoid segít a fogyásban, valamint a demencia megelőzésében is. Az egereken végzett kísérlet pontosabban azt mutatta ki, hogy azok apéldányok, amik több flavonoidot juttattak szervezetükbe, mint társaik, 22%-kal többet adtak le tömegükből a 3 hónapos vizsgálati időszak alatt, számolt be a brit Metro.
A csodálatos felismerés valójában azért ennyire nem nagyszerű, mivel ha egy 63 kilós ember szeretne hasonló eredményt elérni, akkor 3500 pohár sört kelllene elfogyasztania, hogy arányaiban megegyezzen a szervezébe juttatott xanthohumol mennyiség az egereknél eredményes mennyiséggel. Ennyi alkoholt meginni viszont kevéssé érdemes, mivel mérgezéshez, pontosabban emiatt bekövetkező halálhoz vezetne.