Test és lélek

Mondd meg, hogy alszol, elárulom, hogy szexelsz!

Bors

Létrehozva: 2021.11.03.

Az, hogy miként alszunk, sokat elárul a szexuális életünkről. De hogy pontosan mit, azt most felfedjük!

Sokan nem is hinnék, de az, hogy milyen pozícióban hajtjuk álomba a fejünket a párunk mellett, sokat elárul a szexuális életünkről is. Lássuk, mi mindent lehet kiolvasni abból, miként alszunk.

Ahogy alszol, úgy szexelsz!

Kiskanál, nagy kanál: Aligha kell ezt az alvópózt elmagyarázni, a szakértő szerint ugyanis ez a friss párok egyik legkedveltebb alvó póza. Intimitásról, óvásról és bizalomról árulkodik – mely kapcsolati jellemzők a szexben is ugyanúgy tükröződnek, mint alvás közben. A párok 46 százaléka így merül álomba az első szeretkezés után.

Hátak összeérintve: Egy 2019-es felmérés szerint a párok közel egynegyede így alszik, egymásnak hátat fordítva, ám a hátukat egymáshoz nyomva. Akik így alszanak, szeretik a függetlenségüket megtartani a kapcsolatban is, ugyanakkor szoros kapcsolatuk van a párjukkal.

Szabadon: A párok nagyjából harmada háttal alszik el, úgy, hogy nem ér össze a testük – azaz köztük is van némi tér. Ez a póz – a szakértők szerint – két ellentétes dolgot is jelenthet. Jelezheti a kapcsolat erősségét, azt, hogy nincs szükség a folyamatos érintésre ahhoz, hogy biztosak legyünk a párunkban, ugyanakkor hűtlenségre is utalhat, ugyanis ebben a pózban nem érezzük meg a párunkon az idegen illatokat, illetve nem veszünk észre más árulkodó jeleket.

Mellkason pihenő: A pár egyik tagja a másik mellkasán szenderedik el, ami az új vagy a felmelegített kapcsolatoknál van jelen.

Hason fekve: Ha a pár bármelyik tagja hason fekve alszik, az vagy sebezhetőségre, vagy a szexuális bizalom hiányára utal.

Szexelj elalvás előtt!

Anne Marie Boyan, a The Sleep Company alapítója a The Sunnak arról beszélt: számtalan egészségügyi előnye van az alvás előtti lepedőgyűrésnek.

– Szex alatt 70-100 kalóriát égetünk el, és növeljük a test vérkeringését is. Ráadásul az orgazmus növeli az alváshormon nevű melatonin termelését. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek