Ez az a desszert, ami egyszerre finom, egészséges, és még gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Ja, és elkészíteni is könnyű!
A következő muffinrecept, amit a Diéta és Fitnesz oldalán találtunk, az "egyszerű és nagyszerű" iskolapéldája: gyakorlatilag csak két csoportra osztva el kell keverni az összetevőket, majd összeönteni, és mehet is a sütőformába, onnan pedig a sütőbe. Az csak bónusz, hogy lisztmentes!
Hozzávalók:
4 tojás, 1 banán (minél érettebb, annál jobb!), 1/2 csésze olvasztott kókuszolaj, 1/3 csésze juharszirup (vagy más diétás édesítő), 1/3 csésze mandulaliszt, 1/3 csésze kókuszliszt, 2 tk vaníliakivonat, 1/2 tk sütőpor, 1/3 csésze kakaópor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, egy kevéske só, 2 evőkanál mini csokoládéchips
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, majd készítsd elő egy tepsibe a muffin sütőformákat! Egy tálba nyomkodd össze villával a banánt, add hozzá a tojásokat, a kókuszolajat, a juharszirupot és a vaníliát, egy másik tálba pedig keverd össze a kókusz- és mandulalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót, majd a száraz keveréket fokozatosan add hozzá a banános alaphoz! Végezetül szórd bele a csokichipset! Az így kapott masszát töltsd egyenletesen a formákba – a tetejére is mehet egy kis csokichips –, majd süsd 22-24 percig!
Jó étvágyat!