Pihenés

Kiderült: ez az ízletes gyümölcs elősegíti a gyorsabb elalvást

KL

Létrehozva: 2024.06.23.

Próbáltad már? Neked is beválhat ez a módszer!

Mindenkinek ismerős az az érzés, amikor éjszaka csak forgolódik az ágyban és egyszerűen nem tud elaludni. Pláne most, amikor éjszaka is nagyon meleg van.

Ezt a gyümölcs edd meg lefekvés előtt és pillanatok alatt álomba merülhetsz Fotó: Pixabay

A szakértők elmagyarázták, hogy a rossz alvás számtalan egészségügyi problémához vezethet, és csökkenti a fizikai és szellemi teljesítményt a nap folyamán. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy milyen negatív hatással van a hangulatodra, ha fáradt vagy. De van egy gyümölcs, amit ha elalvás előtt elfogyasztasz, akkor amikor felébredsz, sokkal jobban fogod érezni magad.

A BedKingdom.co.uk szakértői megosztották, hogy miért fantasztikus ötlet kivit enni lefekvés előtt, és hogyan javítja hosszú távon a közérzeted. Azt mondták: a kivi már évek óta sok ember lefekvés előtti rutinjának része, és a tudomány alátámasztotta, hogy ez a gyümölcs segít a gyors elalvásban.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kivi segíthet javítani az alvás minőségét, időzítését és hatékonyságát és akár ennek már egy hónapos "kúra" után látható eredménye van. Ez a gyümölcs nagy mennyiségű szerotonint és antioxidánsokat, valamint olyan vitaminokat tartalmaz, mint a folsav és a B-vitamin, amelyek segíthetnek az alvászavarok kezelésében, valamint segíthetnek az alvási menetrend újraindításában

- derül ki a közleményéből.

A szakértők azt is javasolják, hogy ne fogyasszunk túl későn koffeint, mivel "akár 10 órába is beletelhet, mire az teljesen kiürül a véráramból", ezért zavarhatja a megfelelő alvást. Ha pedig éjszaka edzel, lehet, hogy itt az ideje, hogy változtass a rutinodon, mivel a tanulmányok szerint a reggeli időpont a legjobb a testmozgáshoz - írja Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek