Egészség

Ne számold tovább a bárányokat: ettől pillanatok alatt elaludhatsz - Videó

KL

Létrehozva: 2024.05.29.

Videón a trükk, amivel szinte percek alatt álomba szenderülhetsz.

Kevés frusztrálóbb dolog van annál, mint az ágyban fekve számolni az órákat, amíg fel nem kell kelni, és közben pedig nem pihentél semmit.

Vége a forgolódásnak, itt egy módszer, amitől hamar elaludhatsz Fotó: Pixabay

A Mental Health UK szerint az Egyesült Királyságban majdnem minden ötödik ember nem alszik eleget. Ez sokmindennek köszönhető, a koffeinbeviteltől kezdve a lefekvéshez túl közel eső alkoholfogyasztáson át egészen a stresszig és a szorongó gondolatokig.

De mivel a rossz alvás és az álmatlanság hatással lehet a fizikai és mentális egészségünkre, fontos, hogy megpróbáljunk tenni ellene valamit. És szerencsére egy orvos megosztott egy hihetetlen trükköt, amely segít abban, hogy gyorsabban elaludj ma este.

Az akupresszúra a masszázsterápia egy olyan fajtája, ahol kézi nyomást alkalmaznak a test meghatározott pontjaira. E technikák célja a fájdalom csökkentése, az izmok feszültségének megszüntetése vagy a véráramlás fokozása. És létezik egy olyan pont, amely a gyorsabb elalvásban nyújt segítséget.

Qianlei Li, akupunktúrás szakember a Tiktok oldalán árulta el, hogy mely pontokat kell megnyomni ahhoz, hogy mihamarabb mély álomba szenderülj. Az egészségügyi szakértő szerint ezt bármelyik kezeden megteheted. A terület, amit meg kell nyomnod, a hüvelyk- és mutatóujjad közötti terület. Qianlei azt mondta, hogy „keressük meg a húsos részt”, és fogjuk meg ugyanazokat az ujjakat a másik kezünkön, és „csípjük meg erősen” három-öt percig, miközben az ágyban fekszünk.

Tartsd csukva a szemed. Koncentrálj az elméddel a pontra

- tette hozzá.

A kommentelők közül sokan kipróbálták a szakember alvást segítő módszerét, akik közül volt olyan, akinek bevált ez a tipp míg másoknak nem - számol be róla a Mirror.

Íme a videó, aminek köszönhetően hamarabb elaludhatsz:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek