Ezo

Csillagjegyek, akik inkább elrejtik az érzelmeiket, mintsem felvállalják azokat

Létrehozva: 2024.08.29.

Ők azok, akik elrejtik az igazi érzelmeiket és falakat húznak maguk köré. Lássuk, mely csillagjegyekről is van szó!

Vannak, akik könnyedén nyílnak meg mások előtt, azonnal felfedik az érzelmeiket, míg mások igyekeznek megtartani azokat maguknak és egy rendkívül szűk baráti rétegnek. Ők azok, akiket elsőre akár ridegnek is láthatunk, valójában azonban egyszerűen vagy nem tartják jó ötletnek, hogy kitárulkozzanak boldog-boldogtalan előtt, vagy egyszerűen túl sokszor sérültek már, és nem akarják magukat kitenni egy újabb csalódásnak. Hogy melyik a helyes út, azt nem tisztünk megítélni, mi csak megmutatjuk, mely csillagjegyek erősítik ez utóbbi tábort – és miért.

egyedül, magány, horoszkóp, csillagjegy
Vannak csillagjegyek, akik jobban óvják az érzelmeiket, érzéseiket, mint mások  Fotó: Pexels

Csillagjegyek, akik féltve őrzik az érzelmeiket

Skorpió

A Skorpió szeretne megnyílni, sőt, ha megnyílik, azt teljes szívéből teszi, határok nélkül – ugyanakkor épp ezért nehezen dönt úgy, hogy e lépést megtegye. Nem szereti ugyanis kiszolgáltatottnak érezni magát, érzelmei feltárása ugyanakkor épp ezzel jár: a sebezhetőség felvállalásával, amit aztán bárki kihasználhat. Épp ezért alaposan megválogatja, kit enged magához közel. Ebből ered az is, hogy mestere az érzelmei elrejtésének, és annak, hogy maga körül falakat húzzon fel.

Bak

A céltudatos, eltökélt Bak előtt mindig az lebeg, mit akar elérni. Épp ezért tartja kordában az érzelmeit, azok ugyanis csak "zavaró tényezők" sok esetben. Ráadásul szeretik magukról azt a képet kialakítani, hogy erősek és sebezhetetlenek, értelmezésükben pedig az érzelmek épp a sebezhetőség szimbólumai. Épp ezért tűnnek sokszor ridegnek és távolinak: mert igyekeznek nem feltárni az érzelmeiket, nehogy azok eltántorítsák őket a céljaiktól.

Vízöntő

E levegő elemű jegy mindig is többre tartotta a logikát az érzelmeknél. Nagyra értékelik a szabadságot, sőt, talán ezt értékelik a legtöbbre, azonban épp emiatt az érzelmekre sok esetben béklyóként tekintenek. Úgy vélik ugyanis, hogy az érzelmek felszínre törésével elveszítik az irányítást az életük felett.

Szűz

Aligha meglepő, hogy az örökké elemző Szűz is felkerült erre a listára: analitikus hozzáállása és tökéletességre törekvése azzal jár, hogy inkább elfojtja, a háttérbe szorítja az érzelmeit. Mielőtt bármilyen érzést feltár, képes minden oldalról ki- és túlelemezni azt. Ráadásul a Szűz jegy jellemzője, hogy tart attól: félreértik vagy megítélik. Épp ezért szeretik magukat összeszedettnek és nyugodtnak mutatni, ami ugyancsak ráerősít az érzelmeik elfedésére. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek