Egészség

Figyelmeztet a háziorvos: kerüld ezt az italt, ha ezzel a betegséggel küzdesz

KL

Létrehozva: 2024.08.01.

Ez a folyadék csak tovább növeli a panaszokat.

Egy háziorvos arra biztatja az embereket, hogy egy bizonyos ital fogyasztásától tartózkodjanak, hogy legyőzzék a kellemetlen szénanáthás tüneteket.

Volt, akinél a fertőzés után nagy mértékben romlott az IQ-szint /
Ezt érdemes kipróbálni, ha szénanáthával küzdesz Fotó: Srdjan Randjelovic /  Shutterstock 

Az Egyesült Királyságot idén nyáron sújtó szórványos hőhullám miatt a pollenek mennyisége egyre emelkedik, ami millióknak okoz szemduzzanatot és állandó tüsszögési ingert. Az olyan praktikák, mint vazelinnel bekenni az orrot, antihisztaminokat szedni, és napozás után megmosni a fejet, mind segíthetnek enyhíteni a szénanáthát - de egy háziorvos most arra figyelmeztetett, lehet, hogy ezzel csak rontunk a helyzeten, anélkül, hogy észrevennénk.

Dr. Alexis Missick, a UK Meds munkatársa arra buzdította az embereket, hogy idén nyáron ne igyanak alkoholt, hacsak nem akarják, hogy elkezdjen viszketni a szemük, és folyni az orruk. 

Az alkohol kerülése egyeseknél segíthet enyhíteni vagy csökkenteni a szénanátha tüneteit

- mondta, majd így folytatta:

− Az alkoholfogyasztás potenciálisan súlyosbíthatja a szénanáthás tüneteket, mivel növeli a szervezet általános hisztamin-terhelését. 

A háziorvos hozzátette, hogy bár sokan választják a fűszeres ételeket, hogy enyhítsék a szénanáthás tüneteiket, ez valójában „nem kezeli a kiváltó okot, és nem nyújt hosszú távú enyhülést sem”. Azonban „átmeneti orrdugulást” tapasztalhatsz a fűszerbevitel növelésével.

Ha nem szeretnél lemondani a kirándulásokról, akkor érdemes lehet így védekezni a betegség ellen. 

A körbefutó napszemüveg viselése enyhítheti a szemmel kapcsolatos szénanáthás tüneteket

- magyarázta Dr. Alexis, aki hozzátette, segíthetnek azáltal, hogy olyan gátat képeznek, és csökkentik a szemünk polleneknek és a környezetben jelen lévő egyéb allergéneknek való kitettséget.

A háziorvos azt tanácsolta, hogy érdemes ilyenkor a tengerparthoz menni, ugyanis a sós levegő enyhülést hozhat a szénanátha esetén - de ugyanakkor a betegséget nem fogja teljesen meggyógyítani - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek