Ezzel a trükkel gyorsan és könnyedén varázsolhatod tisztává a lábost.
A rizs elkészítése során elég, ha csak egy percre nem figyelünk oda, és máris odakaphat: ha pedig rendesen odaég, akkor csak hosszas áztatás és kőkemény súrolás után lehet megszabadulni az odakozmált rizsszemektől. Azonban létezik egy ezeknél gyorsabb és egyszerűbb megoldás is: ez pedig nem más, mint a forralás.
Habár egyszerűnek tűnik, a tökéletes, pergős rizs elkészítése bizony sok mindentől függ és nem is olyan könnyű, mint azt sokan hinnék. Ha valamiért lekapja az alját és odaragad, esetleg odaég a főtt rizs, akkor se essünk kétségbe, ugyanis minden helyrehozható! Szedd ki az edényből a még ehető rizsszemeket, majd kicsit kapargasd meg, hogy az égett rész nagyját eltávolítsd!
Ezután engedd fel két-háromujjnyi magasan vízzel, tegyél bele egy kis mosogatószert, keverd el és tedd fel a tűzre, majd kapcsold be alatta a gázt! Forrald fel a mosogatószeres vizet, ezután vedd vissza takarékra a lángot és hagyd forrni pár percig!
Egy fakanállal érdemes kavargatni, fellazítani a leégett szemeket. Ha kész, hagyd kihűlni, majd öntsd a mosogató szűrőjébe a vizet és a benne felázott rizsszemeket, végül a szokásos módon mosogasd el a lábast – javasolja a Mindmegette.
Fontos: nem szabad felügyelet nélkül hagyni az edényt a tűzön, ugyanis könnyen felhabzik és kifut a mosogatószeres víz!