Fogyás

Párja segítségével fogyott le Andrea: jobban érzi magát, mint valaha

Létrehozva: 2024.09.22. 08:30

Smodics Andrea néhány évig nem sportolt, aminek az lett az eredménye, hogy egy kicsit „megasszonyosodott”. Párja bátorítására kezdett el újra edzőterembe járni, s már néhány hónap után lementek a plusz kilók.

Andrea nem volt túlsúlyos, de 40 fölött valahogy megváltozott a teste. Már nem úgy álltak rajta a ruhák, ahogy korábban, esetenként szorította a nadrág a pocakját, a kritikus helyeken megjelent egy kis felesleg. Még időben változtatott az életvitelén, így viszonylag könnyen lefaragta a nem kívánt domborulatokat

Tiniként fogyott le először

Fiatal éveiben inkább a teltség volt rá jellemző. Ő úgy fogalmaz, hogy dundi Valentina alkat volt, ami serdülőkorában egyáltalán nem volt kedvére.

– Talán hetedikes lehettem, amikor elmentem egy iskolai táborba – meséli a Fanny magazinnak

– Nagyon rossz ételeket kaptunk, legalábbis nekem nem ízlett, így akarva, akaratlanul lement rólam öt kiló. Felcsillant bennem a reménysugár. Úgy megtetszett a fogyás lehetősége, hogy úgy döntöttem: belevágok. Egy év alatt leadtam legalább 15 kilót, ami szerintem irtó sok egy fiatal lány, fejlődő szervezetének. Nem koplaltam, viszont vacsorára már nem ettem kenyeret, édességet, mellette pedig minden este mozogtam valamit: futottam, tornáztam, felüléseket végeztem. Közben elég fanatikus lettem. Szerettem ezt az egészet, de annyira akartam a fogyást, hogy akkor sem láttam, hogy leállhatok, amikor már rendben volt a súlyom. Nagyszerű szüleim vannak, rengeteg mindent köszönhetek nekik. Például azt is, hogy jelezték ekkor, hogy most már hagyjam abba, mert az egészségem rovására mehet. Beláttam, hogy igazuk van.

Smodics Andrea, fogyás, Fanny magazin
Andrea a párja bátorítására kezdett el edzeni  Fotó: Fanny magazin

A párja hívta el sportolni

Felnőttként sosem szaladtak el vele a kilók igazán, mert mindig figyelt az étkezésre és mozgásra. Negyven fölött mégis megváltozott az alakja, miután két évig kimaradt a sport az életéből.

– Sose voltam megelégedve a külalakommal, pedig felnőttként nem voltam duci – árulja el. – Tavaly viszont rosszabb lett a helyzet. Nincs gyermekem, mégis asszonyos termetem lett, például kialakult egy kis fókaháj, ami nagyon nem tetszett. Lassan egy éve, hogy megismertem a páromat. Krisztiánhoz járt edzeni, és egy idő után hívott, hogy tartsak vele. Azonnal lett hozzá kedvem. Decemberben kezdtem el heti egy alkalommal, körülbelül két hónapja váltottam heti háromra. Nem csak a kötelező köröket teszem meg, amit Krisztián kér, hanem a közös edzés előtt, egy órát kardiózunk a párommal. Én az ellipszis trénert szeretem, mert a karokat és lábakat is átmozgatja. Az eddigi tapasztalataim alapján ilyenkor a férfiak szeretnek elkülönülni. 

Nekem ez teljesen új élmény, hogy a párommal együtt sportolunk, szuper közös program, ami plusz kapocs.

„Erőre kaptam”

Andrea már pár hónap alatt leadta a plusz kilókat, ráadásul sokkal formásabb lett az alakja. Azt gondolja, hogy sikerének egyik titka, hogy örömmel jár az edzőterembe.

– Korábban voltak negatív tapasztalataim – árulja el. – Tudom, milyen kellemetlen, amikor az edző rugalmatlan és föléd helyezi magát. Most viszont szuper érzés, hogy pozitív közeg fogad, és mindig várom, hogy újra mehessek. Hálás vagyok, mert nem csak az alakom változott itt meg. 

Eleve jókedvű csajszi vagyok, és szeretem a humort. Azonban volt egy negatív része az életemnek, de úgy érzem, hogy ez mostanra kisimult. Tudom, hogy nem csak a sportnak köszönhető, de közrejátszott benne.

 Sokkal több energiám van, kicsit újra erőre kaptam. A régi hangulatom, hozzáállásom dolgokhoz és a mostani között, zongorázni lehet a különbséget. Persze nem tagadom, vannak rosszabb napjaim, hiszen nő vagyok, de sokkal jobban érzem magam. Örülök, hogy ha felveszek egy csinos ruhát, akkor jobban áll. Tudom, hogy már nem nézhetek ki úgy, mint huszonévesen, de jó érzés, hogy még így is tudok formálódni. 

„Meg kell találni, mi passzol hozzád”

Andrea fiatal éveiben súlyos betegséggel küzdött, talán emiatt is alakult ki az a filozófiája, hogy olyan dolgokat választ magának, ami örömet és jó érzést okoz számára. Ez igaz az étkezésre is, hiszen figyel arra, hogy mit eszik, de normális keretek között. És érvényes ez arra is, hogy milyen sportot űz. Az egyik kedvenc időszaka az volt, amikor a táncban találta meg a mozgás örömét, és ezzel tartotta magát karban.

– Egyszerre salsáztam, zumbáztam és társastáncoltam – idézi fel a korábbi éveket. – Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja azt a sportot, ami kedvére való, ami passzol hozzá, és ne erőltessen magára olyat, amit nem szeret. Nem vagyok bölcs, de magamon tapasztaltam, hogy milyen sokat jelent ez. Annál rosszabb nincs, mint amikor kínkeservesen kell magad rávenni, hogy elmenj sportolni. Én imádtam a táncos órákat. Ráadásul, azóta, ha bármilyen alkalom van, akár egy esküvő, akkor merek táncolni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek