Egészség

Ezt mindenki elrontja: nagy alvási hibákra figyelmeztet a szakértő

KL

Létrehozva: 2024.10.27.

Ezek komoly egészségügyi problémákat okozhatnak.

A tiszta, friss, fiatalos bőr sokunk számára fontos, de még ha a rutinunk ideális tisztálkodási megoldásokból, a megfelelő ételek fogyasztásából és a tökéletes smink viseléséből is áll, az alvási szokásaink azok, amelyek pusztítást végezhetnek, és öregedésünket okozhatják.

alvás álom ágy
Nagy alvási hibákra figyelmeztet a szakértő Fotó: Pexels

Az, ahogyan minden éjjel alszunk, valójában ráncokat, sötét karikákat, sőt akár pattanásokat is okozhat, és ezzel semmissé teheted a drága, jól átgondolt bőrápolási rutinnal végzett kemény munkát. Egy alvásszakértő megosztotta, hogy számtalan ember milyen hétköznapi szokásokat követ el minden este, amelyek hozzájárulhatnak a korai öregedéshez. Adeel Ul-Haq, a Bunk Beds alvásszakértője elmondta a legjobb tippjeit, hogyan nézhetünk ki jobban az alvási rutinunk javításával.

Ha nem alszol eleget, akkor az értágulást és fokozott véráramlást okoz, amikor a szemed alatti erek kitágulnak, akkor megjelennek a sötét karikák. Azt is tapasztalhatod, hogy a szemhéjad is puffadtabbá válik, és ez árnyékokat okozhat a szem alatt, súlyosbítva a karikák kialakulását

- fejtette ki a szakember.

Adeel Ul-Haq arra figyelmeztet, hogy nagyobb valószínűséggel alakulnak ki finom ráncok, csökken a bőr rugalmasság, ezért törekedj arra, hogy éjszakánként körülbelül hét-nyolc órát aludj, hogy segítsd a bőröd az önjavítását. Az alvásszakértő arról is szót ejtett, hogy a hason vagy a háton való alvás milyen hatással lehet az arc szimmetriájára. Szerinte az, hogy alvás közben nyomást gyakorolunk az arcunkra, elősegítheti a mimikai ráncok kialakulását és elmélyülését, ami öregedést okoz. A szakember hozzátette, ha az arcodat a párnához nyomod, azzal elősegíted a pattanások kialakulását.

Ami az ideális alvási pozíciót illeti, Adeel Ul-Haq azt javasolja, hogy háton, hanyattfekve aludj. Mivel a legtöbben születésünktől fogva ugyanazt az alvási mintát tanuljuk és tartjuk meg, így nehéz lehet változtatni az alvási rutinunkon - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek