Ezt tényleg érdemes kipróbálni!
Van egy olcsó és finom hagyományos desszert, amelyet ha a karácsonyi vacsora után fogyasztasz, akkor sem rombolja a koleszterinszintedet.
A karácsonyi puding kapcsán, egészen biztos, hogy először nem az egészség jut eszedbe. De bármilyen hihetetlen ez a legjobb desszert, amit a nagy étkezés után elfogyaszthatsz, több okból is. Az étel meglehetősen olcsón megvásárolható készen. A klasszikus puding többnyire aszalt gyümölcsökből, zsemlemorzsából, fahéjból, tojásból és különböző fűszerekből készül.
Az ünnepi főzet elkészítéséhez használt aszalt gyümölcsök adják a legtöbb jótékony hatást. Mazsolából és más gyümölcsökből készül ez a finomság, amely fogyasztása rengeteg előnnyel jár. A mazsola rostban, káliumban és antioxidánsokban gazdag. Kutatások szerint ez az összetevő segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát és a vérnyomást. Egy másik tanulmány szerint a mazsola képes elnyomni az étvágyat, így hosszabb ideig tapasztalhatjuk a jóllakottság érzetét.
A szőlő magas rosttartalmú, ami elősegítheti a bélrendszer egészséges működését. A magas rosttartalmú étrend segíthet a szívbetegségek, a cukorbetegség és a magas vérnyomás kockázatának csökkentésében is. Az idényjellegű fűszerek keveréke szintén extra előnyöket biztosít. A legtöbb pudingban koriander, fahéj, köménymag, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg hagyományos keverékét használják.
A gyömbér és a fahéj egyaránt erős gyulladáscsökkentők, amelyek segítenek a szervezetnek gyorsan felépülni a szövetek károsodásából vagy a fertőzésekből. Ráadásul egyes tanulmányok szerint a fahéj az LDL koleszterinszint csökkentésére is hatással lehet. Azonban mint mindenben, itt is a mértékletesség a lényeg. Mielőtt tehát befalnál egy egész karácsonyi pudingot, legyél tisztában az általános tápértékkel - írja a Mirror.