Időjárás

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

KL

Létrehozva: 2024.05.01.

Ez most nagyon belefog rondítani a kora nyárias időbe. Mutatjuk miről van most szó pontosan.

Az elmúlt napok időjárása már szinte nyárias volt. Hétágra sütött a nap és a hőmérsékleti értékekre sem lehetett panaszunk. Ám nem örülhettünk sokáig ennek...

Elő az esernyőkkel, érkezik a zivatar Fotó: Pezzetta Umberto

Ugyan szerda estig sok napsütés várható, majd estétől dél felől egyre több gomolyfelhő érkezik. A déli, délnyugati tájakon zápor is előfordulhat. Megerősödhet a délkeleti szél. 20-25 fok valószínű délután - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Érkezik az újabb brutális lehűlés

Csütörtök

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Eleinte csak elszórtan, délutántól aztán többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is lehet. Egyelőre marad a 20-25 fokos maximum.

Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki újabb zápor, zivatar. 15-21 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Élénk lesz a változó irányú szél.

Elsőfokú figyelmeztetést érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga riasztást adott ki 3 vármegyére (Somogy, Vas, Zala) a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Térképen mutatjuk az érintett területeket:

Időjárás figyelmeztetés riasztás eső zivatar
Az ország délnyugati- nyugati részeire adtak ki riasztást Fotó: met.hu

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek