Kórház

"Ha nem hagytam volna bekapcsolva..." - súlyosan megbetegedett egy 25 éves lány a légkondi miatt

B. V.

Létrehozva: 2024.07.30.

A klíma nem volt megfelelően kitisztítva ez pedig súlyos betegséghez vezetett.

Liana Foster egy olyan ártalmatlannak tűnő ok miatt került kórházba, amit sokan mások is elkövetnek, mondván nem lehet belőle baj, pedig de: bekapcsolva hagyta éjszakára a légkondit. Az eset törökországi nyaralása során történt. A 24 éves fiatal nő egy nap ugyanis úgy kelt, hogy fájt a torka és gyengének érezte magát. Ez végül odáig vezetett, hogy kórházba került, ahol infúzióra kötötték, és nagyjából öt órán keresztül benntartották őt. Kiderült, tüszős mandulagyulladást kapott, ez okozta nyelési nehézségeit és végtaggyengeségét. 

kórház, orvos, doktor
Kórházba került az éjszakára bekapcsolva hagyott légkondi miatt. Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A tartalomgyártóként és tudósként dolgozó londoni lány közölte, hogy a gyulladást nála kifejezetten az éjszakára bekapcsolva hagyott légkondi okozta, pontosabban az abban lévő penész. A szállodai levegőt hűsítő eszköz ugyanis nem volt rendesen kitisztítva, ez pedig veszélyeztette az ő egészségét, mivel a baktériumokat a szobába "fújta" és ő belélegezte azt.

Nagyon rosszul voltam. Nem tudtam enni vagy inni. Lázam lett, a testem fájt. Kórházba mentem és kiderült, hogy súlyos mandulagyulladásom van, amit a légkondi okozott. Mondhatni, nem volt kellemes a nyaralás utolsó pár napja. 

- emlékezett vissza hozzátéve, hogy először a tünetei alapján azt hitte covidos lett.

Tapasztalatai miatt a 25 éves ezért felhívja a figyelmet rá: okosan a szállodai szobák légkondijának használatával, ugyanis annak nem megfelelő tisztítása gyógyszeres kezeléshez vezethet. Lianát ugyanis hiába engedték ki infúziója után a kórházból, napokig injekcióznia kellett magát naponta kétszer-háromszor - írja az UNILAD.

Ha nem hagytam volna bekapcsolva a légkondit alváshoz, nem lett volna semmi bajom.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek