Aktuális

Kevergetésen áll vagy bukik a házi szaloncukor

Bors

Létrehozva: 2018.12.14.

Forrás: Thinkstock

A klasszikus sza­loncukor alapja a fondant, amelyet otthon is el tudunk készíteni. A fára aggatható  édesség a XIX. század elején már hazánkban is többféle ízben létezett. A Laboratorium.hu receptje szerint a tökéletes fondanthoz 1 kiló cukor és 3-4 deciliter víz szükséges. A keveréket lassú melegítéssel és folyamatos kevergetéssel kell feloldani és besűríteni.

Ahogy párolog a víz, úgy emel­kedik a forráspont is. Ha már csak minimális a víztartalma, akkor 40 fokig kell hű­teni folyamatos kevergetés mellett. A lépéseket pontosan be kell tartani, mivel ha nem jól készítjük, akkor beindul a kristályosodás, így viszont a szaloncukor elveszítheti az édességét és az élvezeti ér­tékét. Ha kihűlt a fondant, formázzuk meg, ezeket már így is fogyaszthatjuk, de jobban járunk, ha ízesítjük. A kakaó például nemcsak ízt ad, hanem meggátolja és lelassítja a víz elpárolgását a szaloncukorból. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek