Celeb

Gáspár Laci tízmilliókat kért kölcsön?

Bors

Létrehozva: 2013.04.20.

Tízmilliókkal tartozik egy gazdag rokonának Gáspár Laci. Az énekes nagy bajban van, ha a pénznek köze van a drogügyéhez.

Egyelőre nem nyugodhat meg Gáspár Laci. Bár a Blikk információja szerint gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök egy drogügyben, úgy tudjuk, hogy nem csak fogyasztóként tartják számon, még nem zárták ki, hogy terjesztőként is érintett.

A Bors nemrégiben az énekes egyik hozzátartozójától értesült arról, hogy Laci sok pénzt kért kölcsön egy tehetős rokonától. Azt természetesen nem tudni, hogy ennek köze van-e kábítószeres ügyletekhez.

– Tavaly ősszel két alkalommal is jelentős összeget kért kölcsön egy rokonától üzleti befektetésre – mondta a Bors informátora. – Tizenkét- és tizenegymillió forintról van szó, ha jól emlékszem. A család nagyon aggódik, mert eközben a drogügyekben is érintett. Az egyik rokona tájékoztatást is kért a bankban a pénzmozgásról.

Úgy tudjuk, hogy a kölcsönt egy „vasazásból” meggazdagodott nógrádi férfi adta. Az átutalásokról birtokunkba került információról már hetekkel ezelőtt megkérdeztük az ügyben nyomozó Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, de nem kaptunk érdemi választ.

„Hatóságunkhoz érkezett megkeresésére hivatkozva tájékoztatjuk, hogy az ügyben a vizsgálat folyamatban van, a nyomozás érdekeire való tekintettel az ügy részleteiről tájékoztatás nem adható.” Rendőrségi forrásunk ugyanakkor állítja: egy gyanúsított vallott Gáspár Lacira.

Az énekesnek is szerettük volna feltenni kérdéseinket, de nem kívánt nyilatkozni. Ügyvédje, dr. Gerencsér András azt mondta, ő nem tud ilyenről.

A kölcsön sorsa azért fontos, mert a Btk. szerint, ha Laci pénzzel beszállt a piszkos üzletbe, akár csak kölcsönnel is, akkor elkövette a „visszaélés kábítószerrel” nevű bűncselekményt. Mivel hárman már előzetesben vannak az ügyben, az üzletszerűség és bűnszervezetben elkövetett terjesztés gyanúja is felmerülhet, ezért 2–8 év börtön is adható. Ha a terjesztett drogok „jelentős mennyiségűek”, már 5–10 év börtönre is számíthat az elkövető.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek