Celeb

Lázasan tarolta le Angliát az Attraction

G. Sz.

Létrehozva: 2013.06.03.

Óriási magyar siker! Döntőbe jutott Angliában az Attraction tánccsoport a Britain’s Got Talent tehetségkutatóban. Itthon azonban hat éve már az első fordulóban kiestek a Csillag születikből…

Bejutott a ­Bri­tain’s Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat jövő szombati döntőjébe a magyar Attraction látványszínház. A tánccsapat vezetőjét, Szűcs Zoltánt telefonon értük utol.

– Óriási volt a nyomás rajtunk, de most hatalmas megkönnyebbülést érez mindenki. Hihetetlen, hogy elsőként jutottunk a döntőbe, a legjobb tíz közé. A sokéves munka és fáradság gyümölcse végre beérett – nyilatkozta a Borsnak a tánccsapat feje.

Pedig a táncosok közül többen is betegséggel küszködtek, és néhányuknak még a színpadra lépés is komoly nehézséget okozott. – A hűvös londoni időjárás miatt a csapatból többen is lázas betegen álltak a színpadra, de ez nem látszott meg a produkción. Ezt mindannyiuknak szeretném megköszönni – folytatta Szűcs. – Egy rövid ünneplésre volt idő, de sokat nem lazsálhatunk. A jövő szombati döntőig próbálunk.

A legnagyobb brit fogadóirodánál a magyar csapat győzelmét tartják a ­leg­va­ló­szí­nűbb­nek. – Van még meglepetés a tarsolyunkban. A következő produkciónk olyan lesz, amire senki nem számít majd – fogadkozik Szűcs.

Magyarországon, a 2007-es Csillag születikben az Attraction már az első fordulóban elvérzett. A Fábry Sándor, Falusi Mariann, Keleti Andrea, Náray Tamásból álló zsűri csak 27 pontot adott a produkcióra a maximális negyvenből. Egy tánccsapat visszalépése miatt az Attraction újabb lehetőséget kapott, a közönség továbbjuttathatta volna őket, de nem kaptak elég szavazatot...

Idén áprilisban, az angol tehetségkutatóban aratott sikerük után Náray Tamás a közösségi hálón kelt ki magából. Ő a közönséget hibáztatta az egykori malőrért.

„Lehettünk volna már büszkék ezt megelőzően is, csak hogy a kedves jól szavazó magyar kultúrközönség a második Csillag születik széria első adásából kiszavazták őket... Mert hogy mi mindig megtaláljuk egyrészt az értékeset, meg az arányokat, másrészt a »szarva közt a tőgyét«... végül is agrárország volnánk, vagy mi a szösz... Nagyon bosszús vagyok, ba...meg, hogy itthon alig van normális, kulturált ember/csapat/tudós/művész aki képes megvetni a lábát...aztán külföldről visszainteget, mert ott kellett...nagyon is!” – írta Náray, akit szerettünk volna megkérdezni, ha így gondolja, miért adtak olyan kevés pontot hat éve a táncosoknak, de nem értük el.

 

Az Attraction egyébként alig egy hónapja a Frizbiben mesélt az elmúlt tíz év nehézségeiről. Kiderült, nincs pénzük, kölcsön­lámpával gyakorolnak. Hajdú Péter kétszázezer forinttal támogatta a csapatot. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek