Forrás: Facebook/Buday Péter
Buday Péter új főzőműsorában elkészített alternatív receptjeivel azt igyekszik bebizonyítani, hogy még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni.
A Life Tv-n futó Keverd újra, Buday! a könnyű elkészíthetőség mellett, fontos szempontnak tartja, hogy a bemutatott ételek egészségtudatosan készüljenek.
– A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól. Az az alapelvem, hogy minden hozzávalót könnyű legyen beszerezni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésünkből! A tudatos étkezés mellett a fenntartható fogyasztásra is szeretném felhívni a figyelmet – magyarázta a mesterséf, akinek fontos, hogy a legkisebb falu boltjában is megvásárolhassuk az alapanyagokat.
– Másik vesszőparipám, hogy a szénhidrátot lehetőleg minél kevesebbre kell csökkenteni. Az sem mindegy, mit mivel lehet enni. Zsiradékot is lehet enni, ha nem fogyasztunk mellé szénhidrátot. Vagy szénhidrátot is lehet enni, ha nem eszünk vele egyszerre zsiradékot vagy fehérjét – ecsetelte az évek alatt kidolgozott módszer részleteit Buday Péter.