Gyász

Lesújtó hírt közöltek: elhunyt a Szerelmünk lapjai sztárja

P. E.

Létrehozva: 2024.08.15.

Meghalt a Szerelmünk lapjai sztárja, Gena Rowlands.

Elhunyt Gena Rowlands amerikai színésznő, aki olyan filmekben játszott, mint a Szerelmünk lapjai, az Egy hatás alatt álló nő és a Glória. Utóbbi kettőért a hetvenes és a nyolcvanas években Oscar-díjra is jelölték.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Rowlands halálának okát nem hozták nyilvánosságra, de az nemrég kiderült, hogy Alzheimer-kórban szenvedett. A színészettel kilenc éve hagyott fel, elnyert elismerései között ott volt négy Emmy- és két Golden Globe-díj.

Mindkét filmet, amelyért Oscar-jelölést kapott, volt férje, John Cassavetes rendezte. A Szerelmünk lapjait, amelyben Rowlands egy demenciában szenvedő idős nőt alakít, a fiuk, Nick Cassavetes vitte filmre, aki nemrég az Entertainment Weeklynek beszélt édesanyja állapotáról: „Sok időt töltöttünk azzal, hogy az Alzheimer-kórról beszélgettünk, mert autentikusnak akartuk az alakítását. És most, az elmúlt öt évben, ő is ezzel élt. Teljesen demens. Őrület; átéltük, eljátszotta, és most velünk történik meg” – mondta a rendező.

Rowlands anyját, Lady Rowlandst is érintette a betegség. A színésznő a Szerelmünk lapjai forgatása során azt nyilatkozta, hogy ha nem a fia rendezte volna a filmet, nem is vágott volna bele.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek