Test és lélekBors-recept: egy ízletes karácsonyi menü Van élet a karácsonyi halászlén túl, vagyis aki most kihagyja ezt a kedvelt ételt, vagy az elfogyasztása után még valami finomra vágyik, esetleg egyszerűen csak újítani szeretne, annak Sörfőző Zoltán séf könnyen elkészíthető, finom...
Test és lélekÍzletes uzsonnák, tűzről pattant finomságok Sok gyerek (kulcsos vagy egeres) reggel elindul (a barátokkal vagy a mátrixban), és a nap folyamán a dolgozó szülő csak sejti, hogy csemetéje alig-alig vesz magához táplálékot. Íme két könnyen és gyorsan elkészíthető túlélős uzsonna.
Test és lélekVegakaland: izgalmas uborkaszezon Az uborka egy szuperélelmiszer. Fogyasztásával növelhetjük napi folyadékbevitelünket, hiszen a zöldség 90 százaléka víz, ebből kifolyólag kalóriatartalma minimális. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható.
AktuálisLajos Mari: Magyar konyha nincs 40 éve főz családjának és segíti könyveivel háziasszonyok generációit az eredetileg olasz szakos oktató, később szinkrondramaturg Lajos Mari. A szakácsnő ma már lányával dolgozik, és unokáját is beavatja a hazai, valamint a déli konyha rejtelmeibe.
AktuálisBors recept: a sült krumplin túl is van élet Mit kérsz, drágám, krumplit vagy rizst? – teszi fel már századszorra a köretre vonatkozó kérdést élete párjának asszonykánk. Aki már nem bírja cérnával, avagy ötlettel és gyomorral az otthoni konyhai paneleket, annak néhány frappáns...
AktuálisSzezonális kóstoló: Nyakunkon a húsvét Van, aki a bárányra esküszik, míg másnak sonka vagy nyúl nélkül nincs igazi húsvét. Azonban az sem mindegy, hogy milyen körettel kínáljuk, mennyire változatos és ínycsiklandó a tálalás. Mit szólnak a sárgarépával töltött burgonyagombóchoz...
AktuálisIlyen egy disznóvágás Szőke Andrással - interjú Úgy tűnik, Szőke András disznóvágásról disznóvágásra jár, amelyek közösségi élményt jelentenek máig mindannyiunknak. A filmrendező, színész és humorista bár felgyorsult, modern életet él, természetgyógyászként vigyáz az egészségére.