Az évszak elmaradhatatlan kiegészítője a forró, gőzölgő pite, aminek ellenállni szinte lehetetlen, legyen akár sós vagy édes... Most a Fanny magazin legjobb négy pitereceptjét osztjuk meg veletek!
Hozzávalók (1 darabhoz): 1 csomag konyhakész leveles tészta
A töltelékhez: szárazbab * olívaolaj * 70 g húsos szalonna * 200 g kelbimbó * 1 csapott tk szárított, morzsolt majoránna * só, bors * 1 db tojás * 125 ml főzőtejszín * 60 g darált dió + 40 g durvára vágott dió
Elkészítés:
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (1 darabhoz): 1 csomag konyhakész pizzatészta
A töltelékhez: olaj * 1 közepes fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 500 g csirkemellfilé * 1 csapott tk szárított borsikafű * 1 nagy csipet őrölt kömény * só, bors * 2 db közepes édes alma * 250 g szálas savanyú káposzta * 1 db tojás
Elkészítés:
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók (8-10 szelethez):
A kakaós tésztához: 160 g liszt + a nyújtáshoz * 25 g keserű kakaópor * 1 nagy csipet só * 60 g porcukor * 90 g hideg vaj * 40 g zsírosabb tejföl * 1 db tojássárgája
A töltelékhez: 150 g szoba-hőmérsékletű vaj * 100 g kristálycukor * 2 db tojás * 1 ek rumaroma * 1 nagy csipet őrölt szerecsendió * 150 g darált mandula * 2 db nagyobb, érett körte
Elkészítés:
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés
A frangipane tulajdonképpen egy darált mandulából, cukorból, vajból és tojásból álló, sűrű krém, ami remek alapja lehet bármilyen pitének.
Hozzávalók (4-6 szelethez):
A tésztához: 160 g liszt + a nyújtáshoz * 30 g porcukor * 1 csipet só * 100 g hideg vaj
A töltelékhez: 1 db tojás * 50 g darált mandula * 20 g + 30 g barna cukor * 250 g érett kék szilva * 1 csapott kk őrölt kardamom
A tetejére: 1 db tojás * barna cukor
Elkészítés:
Elkészítési idő: 60 perc + pihentetés