Aktuális

Elaludt a taxis: meghaltak az utasai

Létrehozva: 2013.02.12.

A hattagú brit család rokonlátogatáson volt Szaúd-Arábian, amikor taxijuk betonhídba csapódott. Egyedül a legkisebb családtag, az egy éves Mohammed élte túl a tragédiát, akit nagyapja élete árán, pajzsként védett meg az ütközés pillanatában.

A tanárként dolgozó Shaukat Ali Hayat azért utazott családjával Szaúd-Arábiába, hogy Mekkában élő rokonaikat meglátogassák. Az út apropóját 29 éves lánya, Saira február 15-re tervezett esküvője adta, ám a közös ünneplést sokkoló tragédia akadályozta meg.

A Dél-Walesben, Newportban élő hattagú család épp Jeddah városába tartott egy taxiban, amikor az autó sofőrje vélhetően elaludt, és az autó egy betonhídnak száguldott. 

A család egyik rokona, Sma Hayat a The Mirror cikkében elmondta, hogy az utolsó életjelet Sairától kapta, aki SMS-ben panaszkodott arra, hogy a taxis túl gyorsan vezet.

A helyszínre kiérkező mentők a síró kisbabát halott nagyapja karjaiban találták meg, így valószínűleg Shaukat a becsapódásnál magához kapta a gyereket, hogy saját testével védje az ütközéstől.

A baba így is súlyos sérüléseket szenvedett: kifordult a válla, eltört a karja és néhány bordája, de legalább túlélte a szörnyű balesetet, amiben családjának többi tagja, Shaukat és felesége, Abida, 33 éves fiuk, Mohamed, és két lányuk, Saira illetve a kicsi anyja, a második gyermekével várandós Bilques is életét vesztette.

A családtagokat nem otthon, hanem Medinában temetik el, és temetésükre 12 családtag érkezett Nagy-Britanniából, akik majd hazaviszik az árván maradt Mohamedet is, hogy további orvosi ellátásban részesüljön.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek