Aktuális

Ezért lesz vége a világnak szeptember 28-án! Vagy nem

Bors

Létrehozva: 2015.09.17.

A világ egyre több pontján készülnek arra, hogy szeptember 28-án, hétfőn véget ér a földi élet. Az apokalipszis eljövetelét több dologtól várják és várták, megnéztük, hogy melyik bekövetkeztének mennyi az esélye.

Az Egyesült Államokban már több tízezer ember pánikszerű vásárlásba kezdett, hogy felkészüljön a szeptember 28-ára várt világvégére, és azt kutatják, milyen atom- és katasztrófabiztos bunkeren lehetne átvészelni a hátralévő életüket. Megvizsgáltuk, hogy valóban van-e ok tartani az apokalipszistől. Öt dologtól várják a teljes földi pusztulást, de megnyugtatunk mindenkit. Nagy valószínűséggel szeptember 29-i, keddi napot is ugyanúgy fogjuk majd elkezdeni, mint az eddigieket.

Vérhold érkezik, Jézus visszatér és mindannyiunkkal végez

2007. szeptember 28-án vérvörössé fog válni a Hold, és ez a hívők szerint Jézus második eljövetelét és egyben a világ katasztrofális végzetét jelentette. A Bibliában erre számos bizonyíték van, az egyik próféta könyvében az alábbi mondat áll: „A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte eljő az Úrnak nagy és rettenetes napja”. A jelenség a Vérhold-elmélet nevet kapta és John Hagee írt egy könyvet is 2007-ben és ebben azt állította, szeptember 28-án lesz látható különös jelenség után csapások sora éri a Földet. Még ha ez azóta valóban meg is történt kisebb események formájában, a Föld nem pusztult el.

A Nagy Hadronütköztető megnyit egy fekete lyukat

Sokan úgy gondolják, hogy a Európai Nukleáris Kutatási Szervezet francia-svájci határon található Nagy Hadronütköztető részecskegyorsítója annyi energiát szabadít fel, hogy attól egy fekete lyuk nyílik, ami elnyeli a földet. Ezt a teóriát több soron cáfolták, legutóbb az Alabama Egyetem kutatói írták meg, hogy erre tudományosan és a puszta tényeket ismerve egy fikarcnyi esély sincs.

Meteor pusztítja el az egész bolygót

Ez egy szép és divatos teória, ám a valóság az, hogy egy olyan méretű aszteroidát, ami az egész földi életet semmissé tehetné már hónapokkal vagy évekkel korábban tudnának azonosítani a csillagászati központokban. A NASA szinte minden héten kénytelen közleményt kiadni, hogy nincsen olyan meteor, ami nagy sebességgel a bolygónk felé tartana.

A Hold miatt vulkánon törnek ki

Mivel a Hold folyamatosan közeledik a Földhöz, egyes „tudósok” azt állítják, hogy a túlzott közeledéstől előbb-utóbb az összes felszínünkön található vulkán kitörik, földrengésen lesznek, amiknek borzasztó következményei lehetnek a lakosságra nézve.

– Ez egyszerűen nem igaz. A két dolognak nincs ennyire szignifikánsan köze egymáshoz. – idézi az All About Space magazin Gemma Lavendert.

Összeomlik a tőzsde, a pénzügyi válság legyűri a világot

Anne Graham Lotz amerikai evangélista azt jósolta, szeptember 28-án egyik pillanatról a másikra összeomlanak a világ pénzintézetei, a tőzsde, a bankok, amitől akkora pánik lesz úrrá az Egyesült Államokban, hogy az az egész világot maga alá temeti. Azt nem tudjuk garantálni, hogy a banki rendszer nem fog soha sem összeomlani, ám Mark Carney, a Bank of England munkatársa a brit Metronak elmondta, hogy a kínai piac erősödése miatt az egész világpiac erősödik, így összeomlástól mostanában nem kell tartani.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek