Remény

"Géppel felnyírt, szolid frizurát csináltam neki" - fodrásza nem szedi le a Till Tamást kereső plakátot, amíg nincs bizonyosság

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.02.

Máig nem távolították el a bajai fodrászszalonból azt a plakátot, ami annakidején az egész országban ki volt téve: a 24 éve eltűnt 11 éves Till Tamást évekig mindenki kereste. A rendőrség valószínűsíti, hogy a kisfiú földi maradványait találták meg egy tanyán bebetonozva, a szülőkben azonban még mindig él a remény. Most megint az egész város a kisfiúról beszél.

Mint arról a Bors is beszámolt, 24 év után kerülhettek elő a 2000. május 28-án, 11 évesen eltűnt Till Tamás földi maradványai. A rendőrség egy júniusban kapott információ alapján emberi csontokat talált egy bajai tanya melléképületének betonja alatt. A nyomozók szerint szinte bizonyos, hogy a kisfiú földi maradványairól van szó, a kérdés eldöntése érdekében pedig DNS-mintát vettek Till Tamás szüleitől. Az eredményre valószínűleg még néhány hetet várni kell, de aztán megoldódhat az elmúlt csaknem negyed évszázad egyik legnagyobb rejtélye. Bár az egyenruhások már a szülőkkel is közölték, hogy szinte biztosan eltemethetik a gyermeküket, ők továbbra is reménykednek.

Terike és vendégei is együtt éreznek Tamás szüleivel  Fotó: Bors

Miután Till Tamás elment otthonról és nem tért haza, a szülők elszántan keresni kezdték imádott fiukat. Az apja, Mátyás egész Baját teleplakátolta a fia eltűnéséről szóló felhívással, melyben mindenkit arra kért, ha bárkinek információja van, jelentkezzen nála. A férfi elhelyezett egy ilyen plakátot annál a fodrásznál is, ahová jár. A fénymásolt lap azóta is a szalon lambériáján látható.

Szabó Jánosné Teri, az üzlet tulajdonosa szerint ez így a helyes.

Úgy éreztem, hogy fent kell hagynom a plakátot, hiszen ez a gyerek még nem lett meg és az édesapja hozzám jár hajnyírásra. Ez a kép csak akkor fog lekerülni, ha magától leesik vagy ha teljes lesz a bizonyosság, hogy őt találták meg 

– mondta a Borsnak Teri, aki Tamást is jól ismerte.

Nagyon aranyos kisfiú volt. Neki mindig géppel felnyírt, szolid frizurát varázsoltam. Az édesapja is rendkívüli ember, nagyon jó apa. Tamás eltűnése után hetekig megállás nélkül járta a várost. Az összes dögkutat és a többi lehetséges rejtekhelyet is megnézte, mi több, szerintem még ma is mindenhol a fiát keresi

 – magyarázta a fodrásznő.

Ilyen plakátokkal keresték országszerte  Till Tamást, a fodrásza a mai napig nem vette le az üzlet faláról  Fotó: Bors

"Mivel nekem is van gyermekem és unokám, ezért is mélyen együttérzek a házaspárral. Úgy tudom, hogy anyagilag és egészségileg is telkesen tönkrementek. Régóta ismerem a történetüket és úgy látom, az lenne a legjobb nekik, ha az egész ügy végére pontot tehetnének és eltemethetnék a fiukat. Akkor legalább lenne hova kijárniuk egy szál virággal"

- vélekedik a fodrász. Erre most van esély: ha lezárul a DNS-vizsgálat és egyértelműen bebizonyosodik, hogy Till Tamás testét rejtette a betonsír, akkor a szülők végre végső búcsút vehetnek 24 éve rendületlenül hazavárt gyermeküktől. 

Nézd meg az eltűnt kisfiúról készült videónkat!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek