Sport

Megvan az első magyar arany: Szilágyi Áron olimpiai bajnok

(t)

Létrehozva: 2012.07.29.

Álomformában vívta végig a vasárnapot a csapatban világbajnok, egyéniben Eb-bronzérmes kardozónk, Szilágyi Áron, aki 22 évesen olimpiai aranyérmet szerzett a londoni olimpián.

A 22 évesen, második olimpiáján szereplő Szilágyi Áron hatalmas magabiztossággal robogott a döntő felé, köztük a kínai címvédő, Csung Manon is könnyedén átlépett (15:10).

A Vasas kardozója az elődöntőbe jutásért a német Max Hartungot izgalmas csatában (15:13) győzte le, az utolsó két tus előtt, 13:13-nál valószínűleg a matematikát is segítségül hívta, hiszen mint korábban elárulta, a mentális hadviselés során kedvenc tantárgyát felhasználva, kiszámítja, milyen támadással, milyen csellel tud a következő asszóban túljárni ellenfele eszén.

Nos, a döntőbe jutásért az orosz Nyikolaj Kovaljov ellen nem volt szükség semmilyen matematikai képletre, Szilágyi pazar vívással lemosta (15:7) ellenfelét, hogy aztán a fináléban az olasz Diego Occhiuzzit legyőzve (15:8) a magyar csapat első, büszke londoni olimpiai bajnokának vallhassa magát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek