Sport

Benedek bízik a Kemény-iskolában

j

Létrehozva: 2012.11.25.

Komoly kihívással kell szembenéznie Benedek Tibornak, ha leül a magyar vízilabda-válogatott kispadjára. Elvégre a három olimpiai bajnokságot nyert Kemény Dénestől veszi át a stafétabotot.

Még nem neveztek ki, csak megbízott kapitányként dirigálhattam a válogatottat a Románia és Olaszország elleni meccsen – mondta az elmúlt idényben még a Pro Recco játékosaként aktív Benedek Tibor. – Decemberben választják meg a szövetség új elnökségét, az ő kezükben van a sorsom.

El tudja képzelni, hogy nem választják meg azt a pólóst, aki nyert három olimpiai aranyat, majd a sikerkapitányt segítette?

Nem szeretnék előre inni a medve bőrére, bár nyilván az is számít, hogy az elmúlt három évben Kemény Dénes mellett dolgozhattam. Jó iskola volt, így érzek elég erőt magamban, hogy az örökébe lépjek. Persze az újabb sikerek nem jönnek azonnal. Türelemre lesz szüksége az uszodai környezetnek és szurkolóknak is…

A leköszönt kapitányból a szövetség elnöke lehet, neki talán nem Benedek Tibor a favoritja?

Dénes elnökségi szerepvállalása még nem kész tény, ám az biztos, hogy mindig kiválóan tudtunk együtt dolgozni. Ha megkapom a lehetőséget, arra kell koncentrálnom, hogy négyévnyi viszonylagos sikertelenség után egy új, ütőképes és megfiatalított válogatottat építsek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek