Sport

Kanta József távol a válogatottól

(turcsik)

Létrehozva: 2012.11.29.

Kanta József, az MTK középpályása a mezőnyjátékosok között a legjobb volt az ősszel az NB I-ben, Egervári Sándor szövetségi kapitány azonban még a ligaválogatottba sem jelölte.

Nem látjuk a nevét az Egyiptomba utazó ligaválogatott keretében. Csak nem rúgta össze a port Egervárival?

- Szó sincs erről, nem vesztünk össze – jelentette ki a 28 éves futballista. – Nem fértem bele Sanyi bácsi elképzeléseibe, de nem tudom az okát, hogy miért. Őszintén szólva magam is arra számítottam, hogy utazom a csapattal, hiszen két héttel ezelőtt még a kétnapos összetartáson számolt velem. Nincs ugyanakkor ezzel semmi problémám, a szövetségi kapitánynak nem kell megmagyaráznia a döntését. Sőt, az, hogy most kimaradtam, csak még jobb teljesítményre ösztönöz a jövőben.

Ne haragudjon, de ez csak udvariaskodás, az ősz legjobbjaként azért ennél többet érdemelt volna. A kapitány ellenben Szakályt és Rudolfot próbálja ki ön helyett.

- Úgy tűnik, olyan futballistákat részesít előnyben Sanyi bácsi, akiket már az A válogatottnál megismert, de az utóbbi időben kevesebbet játszottak. Szakály Peti az egyik legjobb itthon játszó középpályás, Rudolf Gergő pedig már bizonyított a kapitánynál. Minden bizonnyal az önbizalmuk növelése a cél.

Ez a lépés ugyanakkor azt az üzenetet hordozza, ön még a bővebb elképzelésekbe sem fér bele.

- Erre most mit mondjak? Valóban, ez a döntés azt sugallja, hogy a kapitány nem feltétlenül számít rám. Nem egy felemelő érzés, de azért nem dőlök a kardomba. Az MTK-val másodikok vagyunk, várakozás felett teljesítünk, és egy jó téli felkészülés után szeretnénk ott folytatni, ahol abbahagytuk. Az ősszel nem játszottam rosszul, de a hosszú térdsérülésem előtti csúcsformámat még nem értem el. Ha ismét olyan kimagaslóan focizom majd, talán a kapitány is meggondolja magát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek