Sport

Elképesztő: Pistorius utazhat és versenyezhet

Létrehozva: 2013.03.29.

Oscar Pistorius ugyan nem jelent meg tegnap a bíróságon, csak az ügyvédje képviselte, de így is el tudták intézni, hogy a barátnőjét megölő paralimpiai bajnok futó újra utazhat és versenyezhet.

A dél-afrikai paralimpiai bajnok futó február 14-én ölte meg barátnőjét, Reeva Steenkampot.

A gyilkosságot követő meghallgatáson úgy döntött a pretóriai bíróság, hogy óvadék ellenében szabadlábra kerülhet az atléta, de rendszeresen jelentkeznie kell a hatóságoknál, nem mehet vissza a gyilkosság helyszínére, nem utazhat, rendszeres alkohol- és drogteszten kell részt vennie.

A közvéleményt felháborította az eset, nem sokan hittek a 26 éves futónak, aki azzal védekezett, hogy betörőnek hitte Reevát.

A bíróság mostani döntésével vélhetően még nagyobb indulatokat kavar, hiszen a tegnapi meghallgatáson – ahol meg sem jelent Pistorius, ügyvédjét, Barry Roux-t küldte maga helyett – számos enyhítésben részesült az atléta.

A legnagyobb változás az, hogy ezentúl elhagyhatja az országot, csak egy héttel az utazás előtt be kell jelentenie, hogy hova megy és milyen útvonalon, hazaérkezése után egy nappal pedig újra le kell adnia útlevelét. Roux arra hivatkozva kérte az utazással kapcsolatos enyhítést, hogy Pistoriusnak versenyeznie kell ahhoz, hogy pénzt tudjon keresni.

Azt, hogy a gyilkosság helyszínére vissza akar térni a futó, azzal magyarázta az ügyvéd, hogy együtt kell felkészülniük a június 4-én kezdődő tárgyalássorozatra, ahol eltökélt szándéka, hogy bebizonyítja, nem igaz, hogy vita előzte meg a gyilkosságot, Pistorius véletlenül ölt. 

Korábban egyébként Pistorius bátyja, Carl állt bíróság elé, amiért 2008-ban egy közlekedési balesetben, amit ő okozott, meghalt egy motoros lány, ám a bíróság felmentette a vád alól. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek