Sport

Nászútján is úszni fog Hosszú Katinka

jk

Létrehozva: 2013.08.06.

Két arany- és egy bronzéremmel a zsebében sem siet haza Hosszú Katinka a barcelonai vb-ről. Pedig lenne dolga, két hét múlva a Seychelle-szigeteken lesz az esküvője.

Ahhoz képest, hogy Hosszú Katinka alig két hét múlva kimondja a boldogító igent párjának és egyben edzőjének, az amerikai Shane Tusupnak, igencsak sűrű a programja.

A Barcelonában két világbajnoki arany- és egy bronzérmet szerzô úszónő nem siet haza, hogy türelmetlen menyasszony módjára az esküvői előkészületeknél segédkezzen, ehelyett ma és a hét végén – többek között a szintén vb-első Gyurta Dániel társaságában – az eindhoveni és a berlini Vk-versenyen áll rajthoz.

– Már minden elő van készítve, az esküvői ruhát régen kiválasztotta, a csomagolásban pedig már olyan rutinja van a sok utazás miatt, hogy behunyt szemmel is megtölt a holmijaival két bőröndöt – mondta Hosszú István, Katinka édesapja, a bajai kosárcsapat hajdani erőssége, aki azt is elárulta, hogy lánya még erre a két Világkupa-versenyre is nagyon készül, amit bizonyít, hogy hétfőn délelőtt még Barcelonában is edzett.

– Nagyon lelkiismeretes, olyannyira, hogy a Seychelle-szigeteken tartandó esküvőjén és a nászúton is úszik majd egy keveset. Elvégre nagyon komoly céljai vannak, az esküvő után már ­Rióra gondol...

Szűk családi körben lesz a festői szigeten a szertartás, amely során először találkoznak egymással az örömszülők. S egy biztos, sok dolga lesz Katkának, hiszen édesanyja és édesapja sem beszél jól angolul, így alighanem tolmácsi feladatokat is el kell majd látnia.

– Leendő vőm szorgalmasan tanul ugyan magyarul, de mivel Katinkával inkább angolul beszélnek, elég lassú az előmenetele – folytatta a vegyes úszás új királynőjének édesapja. – Persze nem nekünk, inkább az ifjú párnak kell szót értenie egymással.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek