Sport

Amerikában születik meg Fazekasék gyereke

P. Gy.

Létrehozva: 2013.12.21.

Kovács Katalin után újabb kajakos nagyágyú jelentette be, hogy babát vár: Fazekas-Zur Krisztina a jövő nyáron szül. A győriek olimpiai bajnoka ott akar lenni a riói játékokon.

Három és fél hónapos terhes a Graboplast-VSE klasszisa, London egyik magyar hőse, aki Győrben tölti az ünnepek előtti napokat. – Nagyon boldog vagyok a babavárás érzésétől, gondolatától. Most már élvezem minden pillanatát, jól érzem magam, de az első három hónap rendkívül nehéz volt. Igaz, a rosszullétek is arra emlékeztettek, hogy édesanya leszek – árulta el Kriszta, aki pontosan így tervezte a gyermekáldást: az idei vb után, a londoni és a riói olimpia között félúton.

– A terhességem egy pillanatra sem zavart a versenyzésben, hiszen már éppen a pihenő időszakot töltöttük, amikor jöttek a tünetek.

Ahogy azt Fazekas-Zur hozzátette, az edzésekkel nem állt le teljesen, mostanság például együtt úszik Jakabos Zsuzsannával. – Majd konzultálok Kovács Katival és olyanokkal is, akik már szültek, hogy állapotosan mit és mennyit lehet edzeni – magyarázta a klasszis. – Az orvosok nem szívesen adnak tanácsot, inkább rám bízzák a döntést. Bújom az ezzel kapcsolatos szakirodalmat. Nem vagyok már fiatal, mindenre fel kell készülnöm.

Férje, az amerikai Rami Zur is vele van Győrben, bár Krisztina nagy szívfájdalmára most éppen Ausztriában snowboardozik – immár nélküle. A hidegből azonban nemsokára már együtt repülnek a melegbe, ugyanis hazatérnek az Egyesült Államokba, pontosabban Kaliforniába. A terveik szerint ott születik majd meg a pici is.
– Június tizenharmadika lesz a születése dátuma, ha a baba pontosan érkezik – említette mosolyogva Krisztina.

– Az ultrahangos vizsgálaton az orvos azt mondta, inkább kisfiúnak látszik, úgy hatvan százalék az esély rá, hogy az lesz. De tulajdonképpen mindegy is, hogy lányunk vagy fiunk születik-e, csak egészséges legyen. Kettős, amerikai, magyar állampolgár lesz, és természetesen beszél majd magyarul is.

Új kihívások

Kriszta Londonban megízlelhette az olimpiai győzelem ízét, és ha a sors engedi, 2016-ban Rióban újra szeretné átélni azt. – Győrött a klubomban mindenki nagyon rendes volt velem, amikor bejelentettem, hogy babát várok. Támogattak az első perctől kezdve, nagy öröm, hogy ide tartozom. Ha minden rendben lesz, akkor másfél év áll rendelkezésemre, hogy tökéletesen felkészüljek a riói versenyekre. És talán a győzelemre is. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek