Sport

Magának köszönheti a bajt Nagy László

(s)

Létrehozva: 2014.01.03.

Nézőpont kérdése, sportemberi nagyság vagy felelőtlenség, hogy Nagy László játszott a Veszprém habkönnyű decemberi meccsein. Ha pihentette volna a térdét, alighanem szerepelhetne az Eb-n.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem tehetett egyebet, szomorúan tudomásul vette, hogy kézilabda-válogatottja a legjobb játékos, Nagy Laci nélkül kénytelen részt venni a jö­vő hét végén kezdődő dániai kontinenstornán. A szakember a legkevésbé sem vagdalkozó típus, ám a világsztár hiánya kapcsán megjegyezte: „szerencsésebb lett volna, ha kikúrálja a sérülését, ami talán elérhető lett volna, ha nem játszik a decemberi bajnoki mérkőzé­seken”.

Utánanéztünk: a november közepén megsérülő jobbátlövő olyan meccseken lépett pályára, melyeket 14, 15, 17, 18 és 22 góllal nyert meg a Veszprém. – Laci maximalista, és a sportemberi nagyságát mutatja, hogy játszani akart, noha az edző és az orvosi stáb is pihenést javasolt – magyarázta Kálomista Gábor, a klub társelnöke. – Próbálgatta, mit bír a lába, de sajnos rendre bedagadt, bevizesedett a térde.

Felvetettük, ez esetben talán le kellett volna mondani arról, hogy néhány percre minden decemberi bajnokin beszálljon, ám a sportvezető szerint Vácon vagy Cegléden is a Nagy Lászlóval – akit tegnap nem értünk el – felálló Veszprémre kíváncsiak. Ez bizonyára így van, ám a rossz döntés okán az egy-kétezer szurkolónál lényegesen nagyobb tábor marad le arról, hogy az Európa-bajnokságon a komplett magyar együttest lássa. Hogy az esélyeink jelentős csökkenéséről már ne is beszéljünk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek